Turizm Fakültesi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

Turizm Fakültesi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü

urizm Fakültesi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları BölümüResmi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Turizm Fakültesi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü 

Turizm Fakültesi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları BölümüResmi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün resmi açılışı Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Programa, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şafak Ünüvar, Fakülte Sekreteri Mustafa Kırbıyık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanları, Executive Şef Firkan Gülaydın, Su Şefi Neslihan Özçınar, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

HER GEÇEN GÜN TÜRK MUTFAĞININ TANINIRLIĞI ARTIYOR

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Saniye Gül Güneş, Gastronomi alanının önemine dikkat çekerek şunları aktardı ‘’ Gastronomi alanı oldukça önemli bir alan geçen hafta turizm şurası vardı. Ve orada alt çalışma gruplarından bir tanesi de gastronomi turizmiydi. Bu derece Türkiye için ön plana çıkartılan bir alan haline geldi.

Yanı sıra Gaziantep UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler alanı dahil olmuştu. Aynı şekilde Antakya ikinci şehrimiz olarak uluslararası alanda bu yaratıcı şehirler alanına dahil oldu. Her geçen gün gerek Türk mutfağının gerek uluslararası mutfakların tanınırlığını öğrencilerimiz tarafından anlaşılmasını sağlamak önem kazanıyor.’’

KÜLTÜRÜN BEŞİĞİ KONYA’DA YÖRESEL MUTFAK

Konya gibi kültürün beşiği olan bir yerde yöresel mutfağın önemli olduğunu söyleyen Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Güneş, ’’ Turizm şurasında da aslında sayın bakanımızın da üzerinde özellikle durduğu konu yöresel ürünleri yetiştiren, bu ürünleri sunan, üreten kişiler yöresel mutfak, yöresel ürünler coğrafi işaretli ürünlerdedir.

Dolayısıyla öğrencilerimizin burada biz sadece güzel bir yemek yapmasını değil aslında hem bilimsel anlamda kendilerini yetiştirmelerini güzel yemek yapmak ve bunları sunmanın bilimle kültürle ve sanatla bütünleşmiş halini alacak bir eğitim içinde olmalarını arzu ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİN MERKEZİNDE OLACAĞI DERNEK

Her birimin bilim olmasının metodolojiden geçtiğine değinen Uyanık’’ Gastronomi kültürünün de mutfağının da metodolojisi var. Şahsım adına bir sivil toplum kuruluşunun başkanlığını yürütüyorum ve birçok projelere imza attık. En son Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli bir projede “Osmanlı izinde hoşgörü, medeniyet projesi gerçekleştirdik.

Fakültemizden iki öğrencimizi de beş balkan ülkesine götürdük şimdi yardım kampanyası da yapacağız bu bağlamda gastronomi ve mutfak sanatları bölümümüz merkezde ama daha çok öğrencilerimizin merkezinde olacağı bir dernek kurma çalışmamız var. İnşallah bu derneği kurduğumuz zaman öğrencilerimize dernek yönetiminde kesinlikle yer vermek istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

BÜTÜN ZAMANINIZDAN VERMENİZ GEREKİR

Gerçekleştirdiği söyleşide öğrencilere tavsiyelerde bulunan Su Şefi Neslihan Özçınar ‘’Eğer ileride iyi bir şef olmak istiyorsanız, gerçek bir mutfağa sahip olmak istiyorsanız bütün özel hayatınızdan bütün zamanınızdan vermeniz gerekebilir.

Bazen okulunuzla çatışabilecek saatler olabilir ama şuan Konya’da çok fazla elaman arayan yerler var birçok yeri görebilirsiniz birçok mutfağa girebilirsiniz kesinlikle çalışmanız gerekiyor okulunuzun haricinde hafta sonları günlük olabilir haftalık olabilir hiç fark etmez her şeyi görmeniz açısından bu çok önemli’’ dedi.

TEK BİR ALANDA KALMAYIN

İyi yerlere gelebilmenin gönüllülük esasından geçtiğini vurgulayan Executive Şefi Firkan Gülaydın’’ Sadece okul eğitimiyle kalmayın. Boş zamanlarınızda gidin bir restoranda gönüllü olarak çalışın ben sıcak bölümündeyken dışarıda çıkıp arkadaşlarımla gezmek yerine soğuk bölümüne geçtim.

Orada gönüllü olarak çalıştım oda yetmedi gece ekmekçiyle beraber ekmek yaptım, İngiltere’ye gittim 102 tane restoran gezdim tamamen gönüllü. Çin restoranlarında sushi yapmayı öğrendim çünkü en iyisini onlardan öğrenebilirdim.

Hint, Kore restoranlarına gittim onların yemeklerini öğrendim. Bolu’da okurken bir tane kasabın yerine gittim ondan bir şeyler öğrendim. Pastaneye gittim onlardan bir şeyler öğrendim yani tek bir alanda kalmayın ufkunuzu genişletin mutlaka’’ diye konuştu. Söyleşinin sonunda davetlilere Ateşbaz Gastronomi ve Sağlık Turizmi Öğrenci topluluğunun hazırladıkları yiyecekler ikram edildi.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler