Bir Aşçının Dünlüğü

Bir Aşçının Dünlüğü

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “ Bir Aşçının Dünlüğü” başlıklı...

Bir Aşçının Dünlüğü
Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “ Bir Aşçının Dünlüğü” başlıklı söyleşi Alaeddin Keykubat Kampüsü Müze Konferans salonunda gerçekleştirildi.
 
Programa Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Elemanları, Big Chefs Mutfak Koordinatörü Murat Aslan, İNOKSAN Temsilcileri ve Gastronomi ve Mutfak sanatları bölümü öğrencileri katıldı.
 
Söyleşinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, 10 Kasıma anlamlı bir faaliyetle değer kattıklarını vurgulayarak Türk bağımsızlık ocağının ateşini yakan Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına yaktığı bu ateşle bugün Türk mutfağını içeren bir program yapıyoruz” dedi.
 
“TÜRK MUTFAĞINI KANITLAMAK İÇİN BU BÖLÜMÜ KURDUK”
Turizm Fakültesi olarak gastronomi ve mutfak kültürünü uluslar arası alanda en iyi yerlere taşıyacaklarının altını çizen Prof. Dr. Uyanık, “ Biz bu bölümü Türkistan coğrafyasından gele yemek kültürümüz ile Anadolu’da yaşayan damak zevkini birleştirmek için kurduk” ifadelerini kullandı.
 
Dekan Uyanık ”Şef Murat Aslan’a, İNOKSAN Şirketine, Gastronomi bölümüne bağlı Ateşbaz Gastronomi Sağlık Turizmi öğrencilerine ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahine teşekkürlerini sunarak sözlerini sonlandırdı.
 
PARA KAZANMAK MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDEN GEÇİYOR
 "Aşçılık mesleğini yaptığınız sürece size en fazla destek olacak kişi arkadaşlarınızdır" diyerek sözlerine başlayan Mutfak Şefi Murat Aslan, iyi bir aşçı olabilmek için staj yapmanın ve staj yaparken de zamanın iyi kullanılmasının gerekliliğine değindi.
 
Aşçılığın zor ama çok keyifli bir meslek olduğunu söyleyen Aslan, işletmeye para kazandırılmasının iş hayatındaki ana görevlerin başında geldiğini, bunun için de müşteri memnuniyetinin sağlanmasının ve işletme maliyetlerinin korunmasının önemli olduğunu belirtti. 
 
Aşçının kendi bölümleri dışında diğer mutfak bölümlerini de bilmesi ve kontrol etmesi gerektiğine dikkat çeken Murat Aslan, son olarak iş hayatında yaşadığı olaylardan ve tecrübelerden bahsederek sözlerini noktaladı.
 
Söyleşi sonunda katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edilirken çekilişte ismi çıkan öğrencilere hediyeleri verildi.Haber Merkezi 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler