‘Enginar Festivaliyle Ekim Yüzde 42 Arttı’

‘Enginar Festivaliyle Ekim Yüzde 42 Arttı’

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Ferhat’ın Kahvesi’nde merkez esnafıyla toplantı yaptı. Urla Belediyesi Başkan...

‘Enginar Festivaliyle Ekim Yüzde 42 Arttı’
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Ferhat’ın Kahvesi’nde merkez esnafıyla toplantı yaptı. Urla Belediyesi Başkan Yardımcıları, müdürlerin de katıldığı sohbet toplantısında Urla’nın tarihi Malgaca Pazarı, Arasta ve Mermerli Çeşme Sokakları ve çevresindeki istekleri Başkan Uyar’a aktaran esnaf, merkezi noktalarda yayalaştırmanın da şart olduğunu dile getirdi. Esnafın 3 yıldır yapılan ve kente büyük kazanç sağlayan Uluslararası Enginar Festivali ve diğer tanıtım çabaları için teşekkür ettiği Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kentin sanayisinin olmadığına dikkati çekti, şunları söyledi: 
 
Tarihi yatırımlar
“Enginar festivali ile sadece geçtiğimiz yıl ekim alanları yüzde 42 arttı. Festivalimiz Türkiye sınırlarını aşan bir tanınırlık yarattı. Biz bu çabalarımıza sadece bir festival, şenlik olarak bakmıyoruz. Çünkü, Urla’nın en büyük üstünlüğü turizm. O da yaz turizmi değil. Sadece 2 ay yapılan turizmin bize yararı olmaz. Bizler Gastronomi Turizmi’nde önemli bir adım attık. Bu yıl da Enginar Festivali daha da iyi olacak.” 
 
Başkan Uyar, Kuşçular Köyü’nde yapılan Soğuk Hava Deposu’yla ekim-üretim alanlarının daha da arttığını, her yerde enginar dikildiğini belirtti. Yarımada Oyunları’nın yeniden başlatılacağını söyleyen Uyar, merkezdeki tarihi dokunun yüzey anlamında iyileştirilmesi için valilikten destek aldıklarını kaydetti. 
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Zeytinyağlı enginar yemeği yapımı - Ev Lezzetleri” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler