Karataş, Londra Turizm Fuarı'nı Değerlendirdi

Karataş, Londra Turizm Fuarı'nı Değerlendirdi

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında yer alan ve bu yıl 37.'si düzenlenen Londra Turizm Fuarı'nda, Didim...

Karataş, Londra Turizm Fuarı'nı Değerlendirdi
Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında yer alan ve bu yıl 37.'si düzenlenen Londra Turizm Fuarı'nda, Didim de tanıtıldı. Fuarda turistik ilçeyi temsil eden Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB) Başkanı Sevinç Karataş, değerlendirmelerde bulundu.   
 
6 ve 8 Kasım tarihleri arasında İngiltere’nin Londra kentinde düzenlenen fuara, seyahat sektöründen 5 bin katılımcı destinasyon, teknoloji ve özel sektör şirketleri başta olmak üzere toplamda 51 bin seyahat profesyoneli katıldı. Didim fuarda, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği ve Didim Turizm Derneği'nce temsil edilirken, oteller ve seyahat acenteleri de kendi tanıtımlarını yaptı.
 
DİTAB Başkanı Karataş, Kültür ve Turizm Bakanlığı standında üç gün boyunca, başta otellerin yönetici ve temsilcileri, tur operatörleri ve kamu kuruluşları olmak üzere 60 katılımcının yer aldığını kaydetti. 
 
"Profesyonellerin En Yoğun Katılım Sağladığı Fuar"
Karataş, "WTM pek çok turizm fuarından farklı olarak tüketicilerin kabul edilmediği, sadece kayıtlı üyeler ve davetli diğer alıcıların ziyaret edebildiği, yönetici odaklı bir fuardır. 2017’nin son değerlendirmelerinin, 2018'in de görüşmelerinin yapıldığı fuar, tarih olarak ta çok önemli bir yere sahip. İlk günün yoğun ve pozitif geçen havası, 2. güne de hakimdi. 
 
2015 yılından itibaren katıldığım 7 fuar içinde, profesyonellerin en yoğun katılım gösterdiği fuar diyebilirim. Sürekli koşturan, görüşme yapan, bazen toplantı yapacak yer bulamayan buluşmalara şahit olduk. İngiltere pazarının iki tur operatörü Jet2 ve Thomas Cook'un Türkiye kapasitelerini artırmaları, son iki yılda yaşanan kaybın tekrar kazanılacağı ve eski satış rakamlarına dönülebileceği beklentisinin fuara ilgiyi artırdığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 
 
“Katılması Gereken Hotellerimiz”
Didim’in tanıtım çalışmasında Fahri hemşehrisi Hüseyin Baraner’in stantta yer aldığını belirten Karataş, şunları kaydetti: “Katılan otellerimizin kendi stantlarının olması çözüm noktasında bizi rahatlattı. Halka açık olmadığı için çok fazla tanıtım materyali getirmediğimiz fuarda yine en çok ilgiyi vegfest broşürlerimiz çekti. 
 
Mutlaka herkesin bu konuda bir deneyimi ve merakı vardı. Fahri hemşehrimiz Hüseyin Baraner'le de hem vegfest için, hem de Didim için yapacaklarımız konusunda görüştük. Önümüzdeki günlerde Didim'in İngiltere ve diğer pazarlarda digital tanıtımı için çalışma yapacak bir firma ile Didim'de buluşmak için sözleştik. 
 
Her zaman savunduğum gibi bu tür fuarlara katılması gerekenler hotellerimiz. Bizim onlar adına görüşme yapmamız mümkün değil. Biz sadece hangi fuar olursa olsun destinasyon olarak 'Didim de var' demek için ve genel tanıtım adına neler yapabileceğimizi görmek için buralara geliyoruz. Zaten turizmcileri kocaman bir aile olarak düşünün, kim gelmezse herkes birbirine soruyor. Varlığımızı, ismimizi unutturmamak, görünürlüğümüzü artırmak adına biz buradayız. 
 
Gelirken de kalem, buton, İngilizce broşür, anahtarlık, vegfest broşürlerimiz ve çantalarımızla geldik. Verimli bir fuar olduğuna, 2018'in turizmciler için çok daha olumlu ve güzel geçeceğine inanıyorum. Kasım sonu Antalya'da yapılacak olan Turizm Kongresi ise sektörün artık işini şansa bırakmak istemediğinin bir göstergesidir.”


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler