Hayata Sarıl Lokantası Açıldı!

Hayata Sarıl Lokantası Açıldı!

Hayata Sarıl" bir sosyal sorumluluk projesi. Sokakta yaşayan ve toplumda yok sayılan insanların hayata tekrar..

Hayata Sarıl Lokantası Açıldı! 
Evsizlere Yemek ve İş İmkânı Sağlayan Projenin Mimarı Ayşe Tükrükçü. "Hayata Sarıl" bir sosyal sorumluluk projesi. Sokakta yaşayan ve toplumda yok sayılan insanların hayata tekrar sarılması amacıyla kurulan dernek, müthiş bir dayanışma örneği ile bir ilki gerçekleştirdi ve Türkiye'nin ilk evsizler lokantasını hayata geçirdi: 
 
Hayata Sarıl Lokantası! Gündüz saatlerinde yemek yiyerek destek verebileceğiniz bu mekanda, akşamları evsizlere ücretsiz yemek veriliyor. Sadece evsizleri değil, toplum içerisinde ötekileştirilmiş tüm insanları kucaklayan Hayata Sarıl Lokantası, yeni bir hayata başlamak için yardıma ve umuda ihtiyacı olanlara psikolojik destek ve iş imkanı sağlıyor. 
 
Yani yemek yediğiniz lokantanın çalışanları, mesleki eğitim verilerek istihdam edilmiş eski evsizlerden ve ihtiyaç sahiplerinden oluşuyor.
Şefkâtin, fedakârlığın, cesaretin ve aynı zamanda bir kadının ilham veren hayata sarılma hikâyesi...
 
Projenin kurucusu Ayşe Tükrükçü'nün adını 'Çorbada Tuzun Olsun' projesinden hatırlayanlarınız olacaktır.
Şefkat Der’in Cihangir’deki evsizler evinde yaptığı çorbayı, her gün diğer gönüllülerle birlikte Taksim çevresindeki evsizlere dağıtan Ayşe Tükrükçü, pek çok program ve habere konu olmuştu.
 
Tükrükçü gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 9 yaşında amcasının tecavüzüne uğradı ancak kimseyi buna inandıramadı. "Hep ailemin içerisinde dışlanan bir çocuk oldum" diye anlatıyor o dönemi. 
 
Şiddet görerek büyüdü. Vücudunun 72 yerinde darp izine rastlanınca mahkeme yoluyla ailesinin yanından alındı ve Berlin’deki bir yetiştirme yurduna verildi. Bir yaz Türkiye’ye geldi ve kendisine ilk evlenme teklif eden kişiyle evlendi. 
 
26 yaşında ikinci eşi tarafından geneleve satıldı ve seks işçiliği yapmaya zorlandı. 2003 yılında sokaklarda yaşamaya başladı. Hastanelerin acil servislerine sığındı...
 
Tükrükçü zorlu yaşam hikâyesi nedeniyle evsiz ve "öteki" olmanın ne demek olduğunu iyi biliyor. Yaşam öyküsü kitaplara ve belgesellere konu oldu.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler