HD kalkarsa Ruslar nereye gidecek?

HD kalkarsa Ruslar nereye gidecek?

“Alanya'daki otellerde de uygulanan HD Sistemi'yle ilgili yapılan araştırmaya göre, Ruslar, bu sistemin kaldırılmasına...

HD kalkarsa Ruslar nereye gidecek?
“Alanya'daki otellerde de uygulanan HD Sistemi'yle ilgili yapılan araştırmaya göre, Ruslar, bu sistemin kaldırılmasına şüpheyle bakıyor. HD Sistemi'nin kaldırılmasıyla Rusya'da Türkiye taleplerinin düşebileceği konuşuluyor”
Rusya'da yapılan değerlendirmelerde, Türkiye'de 'Herşey Dahil (HD) Sistemi'nin kaldırılması durumunda Rus turistin bu sistemin geliştiği alternatif destinasyonlara yöneleceği ifade edildi. 
Uzmanlara göre, Türkiye’de ‘HD’ sisteminin iptal edilmesi Rus turist akışını diğer ülkelere yönlendirecek. Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST) Başkan Yardımcısı Yuriy Barzıkin, alternatiflerden birinin Kenya olabileceğini belirtti. Sputnik'te yer alan habere göre, Kenya'da son yıllarda aktif olarak ‘HD' sisteminin geliştirildiğini belirten Barzıkin, "Mısır'a uçuşlar yasaklandıktan sonra Kenya'daki tatil yerleri Almanlar, Polonyalılar ve Çekler tarafından fethedildi. Burada seri üretime geçildi, Frankfurt'tan ardı ardına uçaklar kalkıyor" dedi.
'Şüpheyle bakıyoruz'
‘HD' sisteminden vazgeçilmesi kararının ancak oteller seviyesinde alınabileceğini hatırlatan Rus yetkili, otel sahiplerinin gelirlerdeki kaybı gördükten sonra ‘hemen her şeyi eski hale getireceği' tahmininde bulundu. Barzıkin, Türk otelcilerinin böyle bir adım atacağına şüpheyle baktığını, çünkü Türkiye'nin ‘her şey dahil' sistemi sayesinde çok başarılı olduğunu kaydetti.
'Küçük esnaf da nasibini almalı'
HD sisteminin kaldırılması konusunu, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken gündeme getirmişti. Palandöken, turizmin gelişmesi için HD sistemden vazgeçilerek turistlere doğal güzellikleri görme fırsatı tanınması gerektiğini belirterek, "Küçük esnaf da turizmden nasibini almalı" ifadelerini kullanmıştı. RST'den alınan bilgiye göre Rus turistler, Alman ve İngilizlerden sonra Türkiye'de ‘doğal güzellikleri' ve tarihi yerleri gezen ilk üç halk arasında yer alıyor. Ruslar, Türkiye'de alışverişte de ilk 5'te yer alıyor.
'Ruslar bu sisteme alıştı'
Seyahat Acenteleri İttifakı (ATA) İcra Direktörü Nataliya Osipova da HD sisteminden kısmen veya tamamen vazgeçilmesinin Rusya'da Türkiye'ye talebi olumsuz etkileyeceğini belirterek, "Çünkü bizim turistler için HD çok uygun, onlar bu sisteme alıştı ve takdir ediyor" dedi.
'Aileler için çok uygun'
Türkiye'nin HD sistemini uygulamaya koyan ilk ülke olduğunu hatırlatan Osipova, vazgeçilmesinin Rusya'da serviste düşüş olarak algılanacağını belirterek şu yorumda bulundu: "HD sistemi, özellikle küçük çocukları olan aileler için çok uygundu, çünkü bu tür oteller çok iyi organize edildi, öncelikle gıda ve animasyon anlamında."


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler