Turizmde Rusya Ana Pazar

Turizmde Rusya Ana Pazar

Bu yıl 3 milyon 333 bin turist ile Türkiye’ye en fazla turist gönderen ülkeler sıralamasında birinciliğe...

Turizmde Rusya Ana Pazar 
Bu yıl 3 milyon 333 bin turist ile Türkiye’ye en fazla turist gönderen ülkeler sıralamasında birinciliğe oturan Rusya’yla ilgili iyimser beklentiler yükseldi. 
 
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Genel Sekreteri Hediye Güral Gür, “2018’de Türkiye’nin ana turizm pazarının Rusya olması sürpriz olmaz” dedi. Okunma Rusya yeniden Türkiye’nin ana turizm pazarı haline geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, ilk 8 ayda 3 milyon 333 bin turist ile Türkiye’ye en fazla turist gönderen ülkeler sıralamasında birinciliğe oturan Rusya pazarıyla ilgili turizmcilerin geleceğe yönelik beklentileri de yüksek düzeyde bulunuyor. 
 
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Genel Sekreteri Hediye Güral Gür, Yurt Dışı Turizm 'de Antalya’da gerçekleştirilen Türkiye-Rusya Federasyonu Turizm Çalışma Grubu’nun XI. Toplantısı sonrasında bu pazardan beklentilerle ilgili bir değerlendirme yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Rus Turizm otoriteleri ile ilişkileri en üst seviyeye taşıdığını belirten Gür, “Artık Rusya-Türkiye turizm hacminin rahatlıkla geliştirilebileceği bir gerçek” dedi. 
 
Şimdiden planlama gerekiyor  2019 yılının Rusya ve Türkiye arasında karşılıklı olarak ‘Kültür ve Turizm’ yılı olduğunu hatırlatan Gür, “Bu fırsatı değerlendirmemiz, yapılacak etkinlikleri şimdiden planlamamız son derece önem taşıyor. Netice olarak 2018 yılında da Türkiye’nin ana turizm pazarının Rusya olması bir sürpriz olmaz” dedi. 
 
İki ülke arasında karşılıklı otel yatırımları yapılması, başta kongre ve sağlık olmak üzere diğer turizm çeşitlerindeki potansiyelin kullanılması, stajyer değişimi konularında önerilerinin de olumlu karşılandığını belirten Gür, “Bu konuda bizlerin de, başta turizmi çeşitlendirmek ve pazara farklı alternatiflerin sunulması için yapması gereken çalışmalar var” diye konuştu. 
 
Gür, Türk vatandaşlarına vizelerin kaldırılması çalışmaları sürerken şimdilik e-vize projesinin devreye alınmasının beklendiğine işaret etti. Gür, Rusya’dan gelen turist sayısının 2014 yılında 4 milyon 479 bin kişiyle rekora ulaştığını, 2015 yılında bu rakamın 3 milyon 649 bine, 2016 yılında da 866 bine gerilediğini hatırlattı. Gür, bu yıl yeniden sıçrama olduğuna, geçen yılın ilk 8 ayında 336 nin Rus turist gelirken, bu yıl il 8 ayda bu sayının 3 milyon 333 bine yükseldiğine dikkat çekti.  
 
Sağlık ve kongre turizminde potansiyel büyük  Türkiye tarafına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy ve Rusya Federasyonu tarafına Federal Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safonov’un heyet başkanlık ettiği 26 Ekim’de Antalya’da gerçekleşiren Türkiye-Rusya Federasyonu Turizm Çalışma Grubu’nun XI. Toplantısı’na TÜROB Genel Sekreteri Hediye Güral Gür ve Genel Müdür İsmail Taşdemir’in yanı sıra her iki ülkenin üst düzey bürokratları, yerel yöneticiler ile diğer turizm meslek örgütlerinin temsilcileri de katılmıştı. 
 
Toplantıda konuşan Rus heyet başkanı Oleg Safanov’un Türkiye’de tatil yapan vatandaşlarının memnuniyetini dile getirerek, 2018 yılında da Rusya’dan gelecek turist sayısında seyrin istikrarlı olarak artacağına, ancak Türkiye’nin ürün olarak deniz-kum-güneş’in yanında Karadeniz’de kruvaziyer, sağlık, termal, kongre ve kültür gibi turizm alanlarını pazarda geliştirmesi gerektiğinin önemini aktarmıştı. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler