Hamarat Ellerden Aile Bütçelerine Katkı

Hamarat Ellerden Aile Bütçelerine Katkı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde kadınlar, hazırladıkları kışlık kurutmalık ürünleri kendilerine ait iş yerlerinde...

Hamarat ellerden aile bütçelerine katkı 
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde kadınlar, hazırladıkları kışlık kurutmalık ürünleri kendilerine ait iş yerlerinde satarak, aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.Baharat, kışlık kurutmalık ürünler ile yöresel lezzetlerin hazırlanarak...  Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde kadınlar, hazırladıkları kışlık kurutmalık ürünleri kendilerine ait iş yerlerinde satarak, aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. 
 
Baharat, kışlık kurutmalık ürünler ile yöresel lezzetlerin hazırlanarak satışa sunulduğu Birecik Şire Pazarında, kadınlar hamarat ellerle aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Kendilerine ait iş yerlerinde patlıcan, biber, domates ve kabak gibi ürünleri kurutarak satışa sunuyor. Kışlık kurutmalık olarak hazırlanan sebzeler, genellikle açık havada özel aletler ile özenle oyuluyor. 
 
Deneyim isteyen bu işlemle, Birecikli kadınların hamarat ellerinden çıkan kışlık kurutmalık sebzeler bir süre suda bekletildikten sonra, ipliklere geçiriliyor. Kavurucu sıcaklıkta bekletilen ürünler sergilerde kuruduktan sonra satışa sunuluyor. Birecik Şire Pazarı esnaflarından Saadet Arca, hazırlanan kurutmalık sebze ve salçaların yurt içi ve yurt dışına da gönderdiklerini belirtti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler