Bu Mutfakta Herkes Var

Bu Mutfakta Herkes Var

Ankara Üniversitesi'nde eğitim gören 10 ülkeden 30 öğrenci, Türk kültürünü tanımak için mutfağa girdi. Yabancı...

Bu Mutfakta Herkes Var
Ankara Üniversitesi'nde eğitim gören 10 ülkeden 30 öğrenci, Türk kültürünü tanımak için mutfağa girdi. Yabancı öğrenciler, Ali Nazik'ten ekşi mayalı ekmeğe birçok yemeği kendi elleriyle yapma fırsatı buldu. 
 
Ankara Üniversitesi Çevre Gönüllüleri Topluluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen "Ankara Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi Lezzet Kursları"na başladı. Program kapsamında Ankara Üniversitesi'nin Türk ve uluslararası öğrencileri birlikte mutfağa girdi. Eğitimleri için dünyanın dört bir yanından Ankara'ya gelen öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. 
 
Kimi ilk kez mutfağa girdiğini söyledi kimi ise daha önce Afrika'da annesi ile birlikte birçok kez yemek yaptığını belirtti.
 
Rektör De Katıldı
Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş'in de katıldığı programda Almanya, Polonya, Yunanistan, Güney Sudan, Tanzanya ve Kırgızistan gibi ülkelerden gelen uluslararası öğrenciler, Alinazik yemeği, mutebbel salatası ve çikolata hazırladı. 
 
Proje danışmanı Sağlık Kültür ve Spor Koordinatörü Prof. Dr. Duygu Özel Demiralp program ile ilgili, "Binlerce kilometre uzaktan gelip belki birbirlerinin ülkelerini hiç görme şansı bulamayacak farklı kültürlerden ülkelerden gençleri buluşturduk. 
 
Öğrencilerimizin bir arada sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapmalarının onların kültürler arası öğrenmesine büyük katkı sağladığını, önyargıların yıkılması için bu paylaşımların önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 
 
Çevre Gönüllüleri Topluluğu'nun başkanı Kimya bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Zeynep Aslan, projenin 10 ay süreceğini belirterek bu sürede dünya mutfaklarından da pek çok lezzetin atölye eğitimlerine konu olacağını söyledi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler