Adanalı Aşçılardan Akademik Eğitim

Adanalı Aşçılardan Akademik Eğitim

Adanalı aşçılar, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine lezzetlerin...

Adanalı Aşçılardan Akademik Eğitim
Adanalı aşçılar, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine lezzetlerin sırlarını ve mesleğin inceliklerini anlattı.
 
Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) Başkanı Münir Tanak ve Başkan Yardımcısı Derviş Göçmen, üstlendikleri akademik eğitimde meslektaşları Mahmut Dolmacı ve Musa Güvençli ile birlikte geleceğin mutfak şeflerine bilgi ve tecrübelerini aktardı.
 
Münir Tanak ve Derviş Göçmen, dernek olarak bağlı oldukları Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’nun (TAŞPAKON) Eğitimlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Dolmacı ile Mersin Aşçılar ve Pastacılar Derneği Musa Güvençli ile birlikte Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün eğitim seminerinde görev aldı.
 
Hem Türk mutfağı ve dünya mutfakları hakkında bilgi ve beceri sahibi olup, turizm sektöründe mutfak şefi olarak çalışma hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler, Mahmut Dolmacı, Münir Tanak, Musa Güvençli ve Derviş Göçmen’den teorik bilgiler aldıktan sonra, hep birlikte mutfağa geçip yemekler ve tatlılar yaptı. 
 
Üniversite mutfağında 20’ye yakın uygulama yapan usta aşçılar, patlıcan güveç, patlıcan kebap, hünkar beğendi, acılı ezme, dana rosto, su böreği, baklava, şöbiyet, antep yuvalaması gibi yemekleri hazırladı.
 
ADAPADER Başkanı Münir Tanak, “Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde hem Türk mutfağı, hem de dünya mutfağının sırlarını öğrenen gençlerimizin en seçkin işletmelerde mutfak şefleri olarak görev alıp, mesleğimizi en iyi şekilde sürdüreceklerine inanıyorum. Adanalı aşçılar olarak, akademik eğitimlere destek vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
Eğitim seminerinin sonunda Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdinç Karadeniz, gastronomi ve mutfak sanatları eğitimine verdikleri desteklerden dolayı Mahmut Dolmacı, Münir Tanak, Musa Güvençli ve Derviş Göçmen’e teşekkür belgelerini sundu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler