Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması

Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması

Antalya’nın Alanya ilçesi’nde 6. kez düzenlenecek olan Alanya Belediyesi Uluslararası Yemek Yarışması, Cuma günü ...

Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması
Antalya’nın Alanya ilçesi’nde 6. kez düzenlenecek olan Alanya Belediyesi Uluslararası Yemek Yarışması, Cuma günü başlıyor.
 
Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği’nin ortak organizasyonu olan 6. Alanya Belediyesi & Altın Kepçe Uluslararası Yemek yarışması, 27-28-29 Ekim tarihleri arasında Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Düzenlenecek bu uluslararası büyük organizasyon için tüm hazırlıklar tamamlandı. Sabah saat 09.00 başlayıp 18.00’a kadara sürecek yarışmaları izlemek isteyen vatandaşlar da organizasyona davet edildi. Yarışlara, “Mutfak Mirası Alanya” konu başlığıyla ilk defa bu yıl yeni bir kategori eklendi. Profesyonel aşçıların, lise ve üniversite kategorisinde yarışan aşçıların katılabileceği Mutfak Mirası Alanya yarışmasında yapılacak yemekler, mezeler ve salatalarda Alanya Avokado’su kullanılması şartı getirildi.
 
2. gün yöresel yemekler yarışacak
Organizasyonun ikinci gününde Alanya ve tüm yöresel lezzetler yarışacak. Mutfak Mirası Alanya Yöresel Yemekler Kategorisi ve Tüm Yörelerden Lezzetler Kategorisi olarak düzenlenen bu kategori 28 Ekim Cumartesi saat 14.00’da başlayacak. Bu kategori, Mutfak Mirası Alanya çatısı altında yöresel yemeklerin tanıtılması ve korunmasını hedefliyor.
 
Başvurular Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne yapılacak
Alanya yemekleri veya başka yöre yemekleri ile yarışacak ev hanımları, müracaatlarını Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne yapılabilecek. Ayrıca, Yöresel Yemek Kategorileri için daha farklı lezzet reçetelerine ulaşabilmek amacıyla 25 Ekim Çarşamba günü Alanyum AVM de bir tanıtım standı hazırlanacak. Bu kategoriye başvurmak isteyen ev hanımlarının başvuruları sabah saat 10.00’dan akşam 22.00 ‘ye kadar alınacak.
 
Hem lezzet hem de sunum değerlendirilecek
Pek çok usta şef, gurme, tv yemek programcısı ve yerel katılımcılardan oluşacak jüri üyeleri tek tek yemekleri sunum, lezzet ve görünüm açısından değerlendirecek. Üyeler, yemeklerin tadına bakıp hem lezzet hem de görsel sunumları için puanlama yapacak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler