Ölümsüzlük Şehri’nde Festival Düzenlenecek

Ölümsüzlük Şehri’nde Festival Düzenlenecek

Yüreğir Belediyesi, Misis’in dünya kamuoyunda bilinirliğini artırmak için Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür ve Sanat ...

Ölümsüzlük Şehri’nde Festival Düzenlenecek
Yüreğir Belediyesi, Misis’in dünya kamuoyunda bilinirliğini artırmak için Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür ve Sanat Festivali düzenleyecek. Yüreğir Belediyesi Adana'da yeni bir festivale hazırlanıyor. 21-22 Ekim 2017'de Uluslararası Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür ve Sanat Festivali düzenlenecek. 
 
Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 2012 yılında başlattığı 'Ölümsüzlük Şehri Misis' projesini bir festivalle süsleyeceklerini belirterek, "Binlerce yıllık tarihi, kültür ve geleneği ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Misis, uluslararası bir festivalle dünyaya tanıtılacak" dedi. 
 
2 gün sürecek olan festivalde Murat Kekilli ve Medeniyetler Korosu konserleri, halk oyunları, mehteran gösterileri, Osmanlı Saray Esvapları Defilesi, aşıklar atışması, Misis konulu edebiyat ve tarih söyleşileri olacak. 
 
Düzenlenecek festivale bütün Adanalıları davet eden Başkan Çelikcan, "Misis Yüreğir Belediyesi restorasyon çalışmaları ve arkeolojik kazıları ile yeniden gün yüzüne çıkıyor. 
 
Tarihi Misis Köprüsü Höyük kazıları Havraniye Kervansarayı, Lokman Hekim Camisi, Doğu ve Batı Değirmenleri ile adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Arkeolojik kazılar devam ettikçe tarihe ışık tutacak çok önemli eserlerin çıkacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler