Kadınlar Yarıştı Birincilik Gazipaşa Ya

Kadınlar Yarıştı Birincilik Gazipaşa Ya

Bugün dünyanın ve insanlığın en büyük probleminin gıda, güvenli gıda ve sağlıklı beslenme olduğuna dikkati çeken...

Kadınlar Yarıştı Birincilik Gazipaşa Ya
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yarışmaöncesinde yaptığı konuşmada, tarım ve çiftçiliğin insanlık tarihi kadar eski olduğunu, ilk insandan bugüne kadar çiftçiliğin hiç bitmeyecek meslek ve uğraş olduğunu söyledi.
 
Bugün dünyanın ve insanlığın en büyük probleminin gıda, güvenli gıda ve sağlıklı beslenme olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, "Neredeyse televizyon programlarının yüzde 60-70'i gıda, yeme-içme, yemek programları, gıda ve sağlıklı beslenmeyle ilgili. Tarım ve çiftçilikle ilgili ürünün modası hiç geçmeyecek, hep gündemimizde olacak ve hep tarımı konuşuyor olacağız." dedi.
 
Karaloğlu, yarışmaya katılma cesareti gösteren bütün kadınları tebrik ederek finale kalan yarışmacılara başarılar diledi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise yarışmaya 18 ilçeden 133 kadın çiftçinin katıldığını belirterek her alanda kadınların yanında olup desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.
 
Yarışmanın tarım ve üreticiye verdikleri önem ve kıymetin göstergesi olduğunu dile getiren Türel, şöyle devam etti:
"Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak tarım üreticimize destek olmak için birçok farklı alanda çalışıyoruz. Çiftçilerimize tarım sulamasında bedelsiz olarak elektrik desteği sağlanması için 2 megavat gücünde güneş enerjisi santrali kurduk. Önümüzdeki yıl bu santrallere toplamda 30 milyon lira harcamış olacağız.
 
Güneş enerji santralleri kurarak sulama birlik ve kooperatiflerimize elektriği bedava verme fikri Ankara'daki genel başkan yardımcılığım dönemimden beri konuşulan Türkiye'de ilk ve örnek projedir, bir Menderes Türel projesiydi. Bugün ben bu kadar kadın çiftçimizin nezdinde bir itirafta da bulunmak istiyorum. Aslında bu projenin fikri sahibi çok kıymetli eşim Ebru Türel'dir. Ona bundan dolayı teşekkür ediyorum."
 
Konuşmaların ardından finale kalan 8 kadın çiftçinin yarışması yapıldı. Yarışmada, 15 sorunun 9'una doğru cevabı veren Gazipaşa ilçesinden katılan Güler Kaptanoğlu birinci, Elmalı ilçesinde katılan Şerife Özkaya ikinci, Finike ilçesinden katılan Hacer Kılbacak ise üçüncü oldu.
 
Yarışmanın birincisi 15 bin, ikincisi 10 bin, üçüncüsü ise 7 bin 500 lirayla ödüllendirildi.
Dereceye giren yarışmacılara Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve Bakanlık Müsteşarı Özlü, ödüllerini verdi.
 
Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen yarışmaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Hasan Özlü, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen ve yanı sıra Gazipaşa Ziraat odası başkanı Yusuf Çelik ve bir çok vatandaş katıldı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler