Resmi Ustalık Belgesi Alacak Meslektaşlarımızın Dikkatine

Resmi Ustalık Belgesi Alacak Meslektaşlarımızın Dikkatine

Eğitim seferberliği’ kapsamında, 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu kapsam dışı meslek dallarında Kalfalık Belgesi sınavları başladı. Eskişehir Lokantacılar Odası’nda düzenlenen sınava...

Resmi Ustalık Belgesi Alacak Meslektaşlarımızın Dikkatine
Eskişehir Lokantacılar Odası tarafından başlatılan ‘eğitim seferberliği’ kapsamında, 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu kapsam dışı meslek dallarında Kalfalık Belgesi sınavları başladı. Eskişehir Lokantacılar Odası’nda düzenlenen sınava ilk etapta 100 kişi katıldı.
 
5362 Sayılı Esnaf Kanunun 75. maddesine dayanılarak aldıkları yetki ile 3308 sayılı mesleki eğitim kununun kapsam dışı meslek dallarında Kalfalık ve Ustalık belgesi sınavlarına başladıklarını belirten Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, “Ticaret odalarına kayıtlı işletmelerde ustalık belgesi istenmez yasası 13 yıldır esnaf teşkilatımızı ve odalarımızı ciddi kayıplara uğratmıştır.
 
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Sayın Aykut Yenice’in önderliğinde İçişleri Bakanlığı’na yapmış olduğumuz haklı itirazlarımız sonuç verdi. Bundan sonra lokanta açmak için nereye kayıt olursa olsun mutlaka ustalık belgesi ile başvuru yapma zorunluluğu geldi.
 
Bu bağlamda Eskişehir’de eğitim seferberliği başlattık. İlk kurs ve sınavı ise yenilendikten sonra Genel Başkanımız Aykut Yenice tarafından açılan odamızın eğitim salonunda gerçekleştirdik. İlk sınava 100 kişi katıldı. Başarılı olan arkadaşlarımızı 1 hafta içinde belgelerini alacaklar. Bundan sonra Eskişehir’de mesleğinde eğitimsiz hiçbir esnafımızı bırakmayacağız” diye konuştu.
 
Eskişehir Lokantacılar Odasının yenilenen binasının açılışı için Eskişehir’de bulunan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, açılış sonrası sınavlara katılan kursiyerlerle bir araya geldi.
 
Mesleki eğitimlerin öneminden bahseden Genel Başkan Yenice, teşkilatın sorunlarının çözümü için yaptıkları çalışmaları anlattı. Türkiye’de esnafın en büyük sorunu olan yemek kartları konusunda yıllardır çalışmalar yaptıklarını belirtip, kısa bir süre önce kullanıma başlayan esnafın kartı ‘yemekmatik’ hakkında bilgi verdi. Genel Başkan Yenice, tüm esnaf ve çalışanların kendi kartlarına sahip çıkmalarını istedi.
 
3308 sayılı ‘Mesleki Eğitim Kanunu’ çıraklık eğitimi uygulama kapsamında bulunmayan meslek dallarında kebapçılık, köftecilik, dönercilik, pidecilik, lahmacunculuk, aperatif yiyecek maddeleri imalatı (tantuni, ciğer, kokoreç, midye, gözleme, katmer, dürüm, sıkma, çiğköfte, simitçilik imalatı, çorbacılık, işkembecilik, hamburger, tost, kumpir, pizza, börek vb) gibi meslek dallarında eğitim ve uygulamalarını tamamlayan 100 kişi kalfalık sınavlarına girdi. Sınavdan başarılı olanlar 1 hafta içinde belgelerini Eskişehir Lokantacılar Odasından alacaklar.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler