Mevlevi Somadı Lezzetlerine Davet

Mevlevi Somadı Lezzetlerine Davet

Mevlevilerde yemek faaliyeti adeta bir ibadet halidir; yemek yerken kendilerine nasip olan lokmalar için devamlı şükrederler. Yemeğe topluca başlandığı gibi topluca bitirilir.

Mevlevi Somadı Lezzetlerine Davet
“Somat" (sofra) adabına da büyük önem veren sufiler, günde iki kez yemek yerler. Öğlen ve akşam... Sofrayı can' lar (mürid) hazırlar. Tuz, yemeklerde törensel ifade taşır. Yemek onunla başlar, onunla biter.
 
Hazırlıklar bitince, yemeğin yenmesine gelir sıra. Kazancı Dede, kazanın kapağını açınca, can’ lar kazanı ocaktan alırlar.
 
Kazancı Dede'nin duası ile yemek daveti duyurulur. Elleri önde bağlı duran sufiler, kapıya gelince başlarını eğerek selamlaşır ve sofraya geçerler. Şeyhin katılımı ve duası ile yemeğe başlanır. Yemek esnasında kesinlikle konuşulmaz.
 
Mevlevilerde yemek faaliyeti adeta bir ibadet halidir; yemek yerken kendilerine nasip olan lokmalar için devamlı şükrederler. Yemeğe topluca başlandığı gibi topluca bitirilir.
 
Osmanlı Saray Mutfak sanatını yaşatan Matbah Restaurant özenle seçilmiş ve aslına uygun olarak hazırlanmış Mevlevi Mutfağının eşsiz ve zengin lezzetlerini içeren MEVLEVİ SOMADI menüsü ile misafirlerini bekliyor. "Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklar, Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü, İştah Açıcılar, Deniz Ürünleri, Balık Yemekleri "
 
Mevlevi Mutfağının  özel lezzetleri arasında bulunan Gül Şerbeti - Sirkencübin Şerbeti, gibi en özel tatlar ile;
 
* Tutmaç Çorbası
* Su Böreği
* Gül Yapraklı Marul Salatası
* Mevlevi Pilavı (Hassaten Lokma)
* Pekmezli Ayva Dolması 
* Bal Helvası
 
seçeneklerinin bulunduğu Mevlevi Mutfağının sofrasının vazgeçilmez tadı, Levzine badem helvası da yine menüde yer alanlardan. 
 
Matbah Restaurant, Yüzyıllar boyu Osmanlı İmparatorluğuna ev sahipliği yapan tarihi yarımada da “BURAM BURAM TARİH KOKAN AMBİYANSI” ile 7-17 Aralık Mevlana’ yı anma haftası süresince birbirinden özel tatlarını siz değerli konuklarının beğenisine, şık ve modern bir servis ile sunuyor.
 
 
MATBAH RESTAURANT
Rezervasyonlarınız için: 
Gsm : +90 533 512 27 68
T : +90 212 514 61 51
F : +90 212 514 61 52
 
www.matbahrestaurant.com
facebook@https://www.facebook.com/MatbahRestaurant?fref=ts
twitter:@ https://twitter.com/MatbahRestaurant
instagram: http://instagram.com/MatbahRestaurant


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler