Artık Bir Hayalim Daha Var !

Artık Bir Hayalim Daha Var !

Ben ve arkadaşlarım bir böğürtlen tarlasının ekime hazırlan masına yardımcı olduk. Diğer toplum merkezinin sakinleri ile muhteşem bir gün geçirdik. Bu sistemi Türkiye'de Mardin'de...

Artık Bir Hayalim Daha Var !
Amerika Birleşik Devletleri Dış İsleri Bakanlığının misafiri olarak bir süredir Amerika’dayım. Mülteciler ve Sığınmacılar ile ilgili bir çalışma programında ülkeyi geziyor, mülteciler ve sığınmacılar konusunda çalışmalar yürüten kişi ve kuruluşlar ile birlikte çalışıyoruz. 
 
Türkiye’de yürüttüğümüz projelerimizi anlatıyoruz. Benim konum gastronomi ve tarım odaklı istihdam projelerinin yani sıra kadınlar ve çocuklar. Bugün harika bir yerdeydik. Sizinle paylaşmak istedim. Burası Austin, Texas'ta bir toplum merkezi. 
 
Şef Ebru Baybara Demir
Burada arkadaşlarımla beraber bütün gün gönüllü olarak çalıştık. Bu merkez, sokakta yaşayan 200 kadar evsiz için kurulmuş. Düzenli bir hayat kurabilmelerine imkân vermenin yani sıra adres göstererek devletten maaş alabilmelerine de destek verilmiş. 
 
 
Bu insanlar şimdi bu sistemin yürümesine destek vermek zorundalar. Bu sebepten bulundukları yerde tarım yapmayı öğreniyor ve tarım arazilerinde çalışıyorlar. Hem kendi yiyeceklerini yetiştiriyorlar, yetiştirdiklerini satarak kazandıkları para ile sistemin sürdürülebilir olmasına destek veriyorlar. 
 
Ben ve arkadaşlarım bir böğürtlen tarlasının ekime hazırlanmasına yardımcı olduk. Diğer toplum merkezinin sakinleri ile muhteşem bir gün geçirdik. Bu sistemi Türkiye'de Mardin'de issiz ve hiçbir geliri olmayan insanlar için kurabilmeyi çok diledim. Artık bir hayalim daha var diyebilirim.
Şef Ebru Baybara Demir


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler