Etli Nohut Yahnisi Tarifi

Etli Nohut Yahnisi Tarifi

Etli Nohut Yahnisi Tarifi, mısırdan tedarik ediliyordu. Bunlar özellikle pirinç, mercimek, nohut ve bol miktarda baharatlardan oluşmaktaydı..! Osmanlıda Saray Mutfağında ziyafet sırasında...

Geleneksel Türk Mutfağında Etli Nohut Yahnisi Tarifi 
Etli Nohut Yahnisi  Malzemeler
 
*    600 Gr. Nohut
*    300 Gr. Kuşbaşı Kuzu Eti
*    20 Adet Arpacık Soğan
*    1,5 Yemek Kaşığı Salça
*    1 Çay Kaşığı Karabiber
*    1 Çay Kaşığı Kimyon
*    1 Çay Kaşığı Pul Biber
*    1 Çay Kaşığı Tuz
*    10 Su Bardağı Su
*    2 Yemek Kaşığı Tereyagi
 
Etli Nohut Yahnisi Yapılış Tarifi
Etleri düdüklü tencerede hafifçe kavuruyoruz. soyulmuş arpacık soğanları da ekleyip kavuruyoruz.
Salçasını ve baharatları ilave ediyoruz. 
Bir gece önceden Soğuk su ile ıslattığımız ve  içerisine tuz attığımız  Nohutları ekleyip suyu da koyduktan sonra ağzını kapatıp 50 dk pişiriyoruz. (Et suyu ile yaparsanız daha lezzetli olacaktır.)
Düdüklüden aldıktan sonra bir 5 dk daha ocakta kaynatıyoruz. (özleşmesi için)
 
Türk Aşçı Haberlerinden İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler yapmış olduğumuz bir araştırmada nefis yemek tarifini ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Etli Nohut Yahnisi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Evliya Çelebinin Kayıtlarında  Osmanlıda Saray Mutfağında Nohut Hakkında Bazı  Dipnotlar;
Osmanlı zamanında en az kalemde ama yüklü miktarda ürünler mısırdan tedarik ediliyordu. Bunlar özellikle pirinç, mercimek, nohut ve bol miktarda baharatlardan oluşmaktaydı..!
 
Osmanlıda Saray Mutfağında ziyafet sırasında ehl-i divana sunulan ikinci sınıf mönü vezirlerin normal yemekleri kadar iyi kaydedilmemiştir. Ancak bazı kayıtlardan açıkça görüldüğü üzere, yeniçeriler ve solaklar gibi bazı askeri görevlilerin yanı sıra kâtiplere de dane verilmişti. 
 
Kullanılan malzemelerin revgân-ı sade, nohut ve kuru soğan olduğuna bakılırsa bu muhtemelen da- ne-i sade idi.” Üstelik, kâtipler zerdeyi askerlerle paylaşmak zorundaydılar; zerde me’muniye ve muhallebinin aksine şekerle değil, balla yapılıyordu. Kâtiplere içinde soğan, karabiber, nohut, limon suyu ve maydanoz olan bir de tavuk çorbası veriliyordu, fakat paşalarınkinin aksine buna tarçın ve zencefil konmuyordu. “ Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklar, Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü, Etli Yemekler”
 
Nohutun Faydaları :
Kaynattıktan sonra veya bir gece suda beklettiğiniz nohudun suyunu çeşitli sebeplerden dolayı yemeklere eklemiyor olabilirsiniz.
Ancak nohut suyunu bundan sonra atmamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü nohut suyu sağlığınız açısından oldukça faydalı.
Erkeklerde sperm sayısının artmasına yardımcı olur.
Nohut suyunun hızlı bir şekilde yara iyileştirici ve hücre yenileyici özelliği vardır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklardan koruyucu etkisi vardır.
Romatizmal ağrılara iyi gelir. Bel ve kas ağrılarında tedavi edici özelliği vardır.
Ağız içinde oluşan yaralara gargara yapıldığında oldukça iyi geldiği söylenmektedir.
Aç karnına içilen nohut suyunun bağırsakları aynı zamanda da bağırsak içinde yer alan kurtçukları temizlediği bilinmektedir.
Cilt hücrelerini yeniler cildin gençleşmesini sağlar.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: mehmet yaren
    11/27/2018

    Cok guzeelll yaw nerde yiyebilirizki acep?

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler