Karnabahar Mücveri Tarifi

Karnabahar Mücveri Tarifi

karnabahar Mücveri Tarifi,Çok iyi bir lif kaynağı olduğu için midede hacim kaplar ve daha çabuk doygunluk oluşturur. Özellikle sofraya oturduğunuzda ilk yemek olarak karnabahar

Geleneksel Türk Mutfağında karnabahar Mücveri Tarifi
karnabahar Mücveri Kullanılan Malzemeler
 
*   1 Adet Küçük Boy Karnabahar, 
*   1 Tatlı Kaşığı Sirke, 
*   7 Adet Taze Soğan, 
*   2 Yemek Kaşığı Un, 
*   Yarım Demet Dereotu, 
*   1 Yumurta, 
*   100 Gram Kırıntı Beyaz Peynir, 
*   Tuz, Karabiber, 
*   Kızartma İçin Sıvı Yağ. 
 
Osmanlı saray mutfağı ve Anadolu mutfak kültüründe cızır cızır mücver tarifleri 'bizden olan karnabahar Mücveri Yapılış Tarifi;
 
karnabaharın yeşil yapraklarını ayıklayın. Dip kısmını hafifçe oyarak çıkartın.
Zedelemeden 3-4 parmak büyüklüğünde parçalara ayırın. Içinde tuz ve sirke bulunan kaynamakta olan suya atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. 
 
Süzün ve çatalla ezin. Taze soğanın dış kabuklarını soyun, püskülünü atın ve ince halkalar halinde doğrayın.
Dereotunu yıkayın, dallarını atın ve ince ince kıyın. 
Çukur bir kapta un, dereotu, yumurta, peynir, tuz ve karnabahar ezmesini katın.
Tekrar karıştırın ve köfte şeklini vererek kızgın yağda kızartın.
 
Kağıt mutfak peçetesinde fazla yağını süzerek sıcak servis yapın. "Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklar, Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü, İştah Açıcılar, Sebze Yemekleri"
 
Türk Aşçı Haberlerinden İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler yapmış olduğumuz bir araştırmada nefis yemek tarifini ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Karnabahar Mücveri Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli mücver tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Karnabaharın Faydaları Nelerdir?
Kışın günlerin kısalması, havanın soğuması, hareketin azalması, karanlık saatlerin uzaması nedeni ile vücut kendi savunmasını ve ısısını koruyabilmek için metabolizma hızını yavaşlatır ve yağlanma eğilimine girer.
 
Özellikle bel çevresinde oluşan yağlardan kurtulabilmek için kışın haftada en az 3 gün karnabaharı sofralarınıza koyun. Çünkü karnabahar;
 
Çok iyi bir lif kaynağı olduğu için midede hacim kaplar ve daha çabuk doygunluk oluşturur. Özellikle sofraya oturduğunuzda ilk yemek olarak karnabahar salatası veya fırında karnabahar veya haşlanmış karnabahar olarak tercih ederseniz asıl kalorili olan ana yemeği daha az yersiniz.
 
Karnabahar çok iyi bir yağ yakıcı olan C vitamini ve Folik asit açısından zengindir. Hücre bazında metabolizma hızının artmasını sağlar.
 
Karnabahar içinde fosfat, potasyum ve indol-3 adlı maddeler bulundurur. Bu maddeler nedeni ile meme, mide ve kalınbağırsak kanserine karşı koruyuculuğu vardır.
 
Demir minerali açısından ayrıca zengin olduğu için kansızlığa bağlı olan halsizlik ve yorgunluk gibi semptomların daha az hissedilmesini sağlar. Bu bağlamda yeme isteğini azaltır.
 
İçindeki yüksek potasyum ve sülfürlü maddeler tansiyonun dengelenmesini sağlar. Fazla kilolu hastalarda görülen yüksek tansiyon ataklarının daha az olmasını sağlar. Kalp-damar hastalıklarına karşı vücudu korur. Kişinin daha hareketli olabilmesinin yolunu açar.
 
Yüksek kalsiyum içeriği nedeni ile metabolizma hızını hafif yükseltir. Bununla birlikte kemik ve diş sağlığı üzerine etkilidir. Anti-oksidan gücü yüksek olduğu için hücrelerin temizlenmesine katkısı olur . Bağışıklık sistemini iyileştirir.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler