Biberli ve Cevizli Ispanak

Biberli ve Cevizli Ispanak

Biberli ve Cevizli Ispanak Tarifi, Kavurup Buzlukta Saklamaktan Vazgeçin Sebzeyi 'önce kavurup..

Biberli ve Cevizli Ispanak Tarifi
Biberli ve Cevizli Ispanak Kullanılan Malzemeler
 
*   500 Gram Ispanak, 
*   Yarım Çay Kaşığı Kabartma Tozu, 
*   2 Yemek Kaşığı Ceviz İçi, 
*   1 Orta Boy Soğan, 
*   2 Diş Sarımsak, 
*   2 Çay Kaşığı Pul Biber, 
*   2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı. 
 
Süper Bir Tarif Olan Nefis Ve Lezzetli Yöresel Mutfaklarımızdan Biberli ve Cevizli Ispanak Yapılış Tarifi
Ispanağın kök ve saplarını ayıklayın. Yapraklarını birkaç defa sudan geçirerek yıkayın. Içine kabartma tozu ve tuz koyduğunuz kaynar suda 3 dakika haşlayın. 
 
Çıkartıp süzün. Soğuyunca kıyın. Ceviz içlerini elinizle küçük parçalara ayırın. Soğanı ve Sarımsağı çentin. Bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın. Önce 3 dakika cevizi kavurun. Sonra soğan, Sarımsak ve biberi atıp 2 dakika daha kavurmaya devam edin. 
 
Kıyılmış ıspanağı ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sıcak servis yapın. Arzu ederseniz ceviz yerine dolma fıstığı kullanabilirsiniz. 
 
Ispanağın Faydaları Saymakla Bitmiyor. 
Pişmiş Ispanağı Ertesi Gün Tüketmek Çok Tehlikeli! İşte Sebebi... C Vitamini Açısından Zengin Olan Ispanak Piştikten Sonra Bir Daha Isıtıp Tüketmek Yerine, Tek Seferde Bitirilmeli
 
Ispanağın faydaları saymakla bitmiyor. C vitamini açısından zengin olan ıspanak piştikten sonra bir daha ısıtıp tüketmek yerine, tek seferde bitirilmeli
 
-ıspanağın piştiği gün yenmediği takdirde buzdolabında bekletilen ıspanak yemeğinin içinde nitrit ve nitrat bileşenlerinin artacağını belirtiliyor.
-"Bu bakteriyel olmayan toksit sindirim problemlerine yani baş dönmesi, ishal ve mide bulantısına yol açar" 
"+4 Derecenin Üstünde Saklandığında Pişmiş Yemekte Mikroorganizma Gelişir"
 
Pişmiş yemeklerin +4 derecede saklanması gerektiğini belirten Prof. Dr. -"Bir yemeği iki öğünlük yaptıysanız, mutlaka yiyeceğiniz kadarını ayırın" 
 
Saklamanız gereken yemeği cam kapta buzdolabında +4 derecede saklayın.
+4 derece bütün pişmiş yiyecekler için en ideal ısıdır. Üstüne çıktığınızda ısı artar, yemeklerde mikroorganizma gelişir.
Mikroorganizma yemekte üreyince o yemek bozulur. Bozulan yemek birtakım mide bağırsak şikayetlerine sebep olur.
 
Birkaç gün işinizden olursunuz, çocuklar okula gidemez. Yemekleri pişirdiğimiz zaman sağlığa yaralı hale getirmemiz lazım. Tersi durumda sağlığı bozucu hale gelir.
"Ispanak Yemeği Günlük Tüketilmeli"
-"Lif kaynağı olarak ıspanak faydalı bir besindir. Ispanak pişirilir ve o gün tüketilirse çok daha iyi olur" diyor.
Lif kaynağı ıspanak taze taze pişirilip hemen tüketilirse yeşil renginden dolayı insan vücudunu kanser yapıcı zararlı etmenlerden korur, ama bekletilirse zararlı hale gelir.
 
 -"Kuru baklagiller ve sebzeler de bir miktar nitrat içermektedirler ki; bu topraktaki nitrat ve gübreleme sonucunda oluşmaktadır".
 
Bu durum organizmamızda bakteriyel olmayan toksit sindirim problemlerine yani mide bağırsak problemi yaratıp, baş dönmesi, ishal, mide bulantısına neden olabilir
Bu bilgi doğrultusunda ıspanağın, pişirildikten sonra çok fazla bekletilmeden tüketilmesi en doğru yaklaşımdır.
 
Ispanak C Vitamini Deposu
Taze sebze ve meyvelerin et, süt, tahıl gibi temel besinlerden sağlanamayan C vitamini açısından zengin olduğunu söyleyen Prof. Dr. -ıspanağın da C vitamini deposu olduğunu belirtiyor.
 
Ispanak aynı zamanda bedenimizi sürekli tehdit altında tutan radyasyon ve zararlı kimyasallara karşı savunma sistemimizi oluşturan antioksidanların başlıca kaynağıdır.
 
Ispanakta bulunan C ve E vitaminleri, karotenoidler, flavonoidler ve bitkilere özel koku ve aroma sağlayan kükürtlü bileşiklerdir ve kansere karşı koruyucu etkileri vardır.
 
Yeşil sebzelerden olan ıspanakta klorofil, karotenoidler ve flavonoidlerin bazı türleri bulunur. Ispanak C, E ve bazı B vitaminleri, kalsiyum, magnezyum ve demir açısından zengindir.
 
Kavurup Buzlukta Saklamaktan Vazgeçin
Sebzeyi 'önce kavurup sonra saklıyım' tutumundan sağlık açısından vazgeçmek gerekiyor. Çünkü kavurup buzdolabına koyulan yemek daha sonra tekrar çıkarıp pişirildiğinde besin değerleri en aza iniyor. "Bölgesel Mutfaklar, Yöresel Mutfaklar, Geleneksel Türk Mutfağı, iştah Açıcılar, Osmanlı Saray Mutfağı, iştah Açıcılar, Sebzeli Yemekler"

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler