Elbasan Tava Tarifi

Elbasan Tava Tarifi

Osmanlı saray mutfağında etli yemekler, fırın yemekleri sofraların vazgeçilmez çeşitlerinden biri. Kuzu eti erkek kısırlığı ile savaşıyor..

Kuzu eti erkek kısırlığı ile savaşıyor
Coenzyme Q, karnitin içeren bazı besinlerin erkek kısırlığı üzerinde olumlu etkiler sağladığı bilinmektedir. Bunlar; 
 
Bu besinler erkek kısırlığı ile savaşıyor
1. Kuzu eti başta olmak üzere kırmızı et ve et ürünleri
2. Süt ve süt ürünleri
3. Balık ve özellikle de soğuk deniz balıkları
4. Organik kümes hayvanları
5. Antioksidanlardan zengin meyve ve sebzeler
6. Karnitin içeren buğday ve buğday ürünleri 
7. Coenzim Q içeren brokoli, karnabahar, susam, yer fıstığı gibi yağlı tohumlar
 
Elbasan Tava Tarifi
Kullanılan Malzemeler 
 
*    500 Gr Kuzu Eti (Kemikli Tercihen İncik)
*    1 Su Bardağı Un
*    1 Su Bardağı Yogurt
*    3 Adet Yumurta
*    2 Yemek Kaşığı Margarin/Tereyağ
*    Yeteri Kadar Tuz, 
*    Karabiber, 
*    Kırmızı Pul Biber 
*    1 Su Bardağı Su 
 
Elbasan TavaYapılış Tarifi
Et yıkandıktan sonra bir su bardağı su ile orta ısılı ateşte yeteri kadar tuz ilavesi ile pişirilecek.
Pişen etler tercihe göre kemiklerinden ayrılıp bir fırın tepsisine/kabına eşit bir şekilde serilecek. 
 
Diğer tarafta tereyağda az kavrulmuş un; yoğurt, yumurta ile iyice çırpılacak bu karışıma et suyu da ilave edilip tekrar karıştırılacak ve bu karışım etlerin üzerine düzgün bir şekilde dökülüp daha önce ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında üzeri kızarıncaya kadar bırakılacak. 
 
ŞEFLERİN ÖZEL YEMEK TARİFLERİElbasan Tava Servis
Servis tabağına alınacak yemeğin üzeri karabiber veya kırmızı pul biber ile süslenebilecek. 
Osmanlı saray mutfağı ve Osmanlı ve Türk Mutfağında etli yemekler, fırın yemekleri sofraların vazgeçilmez çeşitlerinden biriydi.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
 
Osmanlı Saray Mutfağında aşçılar 1826’ya kadar bilindiği gibi Bolulular değildir_! Mutfak o zamanlar askeri bir OCAK olarak kabul ediliyordu. Kıdem ise Türk ailelerden halife ve üstat olmak kaydıyla; 16. Yy. ilk çeyreğinde devşirmeler. 16. Yy. ikinci çeyreğinde devşirme ağırlıklı acemi oğlanları, 16.yy. son çeyreğinden sonra kul kardeşleri ve üstat oğlanları idi.
 
Damat İbrahim paşa Nevşehir’i kurduktan sonra Nevşehirliler saray mutfağında çoğunluğu sağladı. Ama 1826 ‘da yeniçeri ocağının kaldırılmasına istinaden yeniçeriliklere destek verdikleri gerekçesi ile Nevşehirliler ‘in islerine sarayda son verildi. O döneme kadar İstanbul’da meşhur oldukları için yani 1826 dan sonra % 70 oranında BOLU’ lu lar saray mutfağına alınmaya başlanmıştır..! İnanmayan gider saray defterlerini inceler...  Kaynak- Saray mutfağı çalışanlarının maaş defterleri..!
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Elbasan Tava Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler