Armut Şerbeti Tarifi

Armut Şerbeti Tarifi

Osmanlı Saray Mutfağında şerbet Aslında padişahın içmesi; Armut Şerbeti Tarifi, Osmanlı Saray Mutfağında şerbet Aslında padişahın içmesi; içecek olarak yalnız bulun...

Osmanlı Saray Mutfağında şerbet Aslında padişahın içmesi; 
içecek olarak yalnız bulunduğundan, başka bir içeceğin olmadığından dolayı söz konusu olan bir olgu gibi görünmektedir. Ancak D’Ohsson eserinde “...müslümanlar içecekleri şeyler hususunda da yiyeceklerinde olduğu gibi titizdir... Şerbetin orta halliler için basit, zenginler için teferruatlı çeşitleri vardır... büyük şahsiyetlerin evinde yıllık muhtelif şerbetleri hazırlamakla görevli kimseler vardır.... sarayda sırf şerbet, reçel v.s nin hazırlanması için özel bir büro vardır. 
 
Armut Şerbeti Tarifi
Armut Şerbeti  Malzemeler: 
 
*    500 Gr Taze Armut
*    4 Su Bardağı Su
*    1⁄2 Limon
*    4 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
 
Armut Şerbeti Hazırlanışı: 
Kabukları soyulup küp küp doğranan armutlar rondodan çekilir.
Üzerine şeker ilave edilip şekerle beraber tekrar rondoya vurulur.
Ölçüsünde su eklenerek iyice karıştırılır, limon suyu eklenir, dinlendirildikten sonra soğuk servis edilir. 
 
Pear Sherbet 
Ingredıents: 
 
*    500 Gr Fresh Pear 
*    4 Glasses Of Water 
*    1⁄2 Lemon 
*    4 Tablespoons Of Granulated Sugar 
 
Preparatıon : 
Pears are peeled and diced and then mashed by food processor. Sugar is added to the mixture and mashed again by food processor. 
Water and lemon juice is added and mixed properly. It is served cold. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler