Mantar Kavurma Tarifi

Mantar Kavurma Tarifi

Çam Mantarı nedir? Çam Mantarının Özellikleri Nelerdir? Çam Mantarı Nerede Yetişir? Mantar Kavurma Tarifi, Kuru soğanı ufak ufak doğrayın. Doğradığınız soğanı sarımsakla be...

Mantar Kavurma Tarifi
Mantar Kavurma Malzemeler 
 
*    1 Kuru Soğan 
*    1 Diş Dövülmüş Sarımsak 
*    1 Kırmızı Biber 
*    3 Yeşil Sivri Biber 
*    1⁄2 Çorba Kaşığı Pul Biber 
*    1⁄2 Kg. Haşlanmış Mantar 
*    1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 
 
Mantar Kavurma Yapılışı 
Kuru soğanı ufak ufak doğrayın.
Doğradığınız soğanı sarımsakla beraber yağda pembeleşinceye kadar kavurun ve yaklaşık 5 dakika sonra pul biber ve salçayı ekleyerek yeniden kavrulmaya bırakın. 
 
İyice kavrulduktan sonra mantarlarla beraber 3 bardak su ekleyerek haşlamaya bırakın.
Kırmızı ve yeşilbiberleri ufak ufak doğradıktan sonra onları da ekleyin ve 3 dakika daha pişirin. 
Servis tabağına alın ve üzerine biraz zeytinyağı serpiştirin.
Tercihen servis yağarken üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Mantar Kavurma” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Çam Mantarı nedir? Çam Mantarının Özellikleri Nelerdir? Çam Mantarı Nerede Yetişir?
Çam mantarı, Tricholoma matsutake familyasından yenilen mantar türüdür. Dünya mutfağında ve Avrupa ülkelerinde matsutake mantarı olarak bilinen çam mantarı en lezzetli ve en değerli mantarlar arasında ilk sıralardadır.
 
Çam mantarı, ülkemizde mızrap mantarı, susuzluk mantarı gibi isimlerle de bilinmektedir. Sonbahar aylarında adından da anlaşılacağı gibi çam ağaçlarının olduğu alanlarda bulunur. 
 
Çam Mantarı Özellikleri
Çam mantarı, koyu kahverengi bir mantar olup şapka büyüklüğü 1-4 cm. çapındadır. Sap uzunluğu ise 3-7 cm arasındadır. Çam mantarı, besin değeri yüksek mantar çeşitleri arasında yer alır. Özellikle protein ve demir açısından zengin olup insan vücudunun ihtiyacı olan kalsiyum, potasyum, sodyum gibi mineralleri de içerir.
 
Matsutake Mantarı, Çam Mantarı Nerede Yetişir?
Çam mantarı, adından da anlaşılacağı gibi çam ağacı köklerinde veya çamlık alanlarda yetişir. Çam ağacı haricinde sedir ağacı köklerinde de bulunabilir.
 
Ülkemizde bol bulunan bir mantar türü değildir. Bu nedenle diğer mantarlarla karıştırma ihtimaliniz daha yüksek olup çam mantarı toplarken çok dikkatli olmak gereklidir. Daha kolay ve güvenli mantar toplamak için mantar toplarken dikkat edilmesi gerekenler hakkında yazımızı okuyabilirsiniz.
 
Çam mantarı, Kanada, Norveç, Japonya, Kore, Çin ve Estonya gibi ülkelerde bol bulunmakta ve marketlerde en fazla satılan mantar türleri arasında yer almaktadır. Ayrıca ekonomik olarak da değerli bir mantar türüdür. Uzak doğu mutfağının en gözde besinlerinden biri olan çam mantarı 1000 dolara varan kilogram fiyatıyla trüf mantarı ile beraber en değerli mantar olarak değerlendirilmektedir.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: mehmet yaren
    11/15/2018

    annecigim annecim.....

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler