Fındıklı Haydari Tarifi

Fındıklı Haydari Tarifi

Osmanlı Saray Mutfağında Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan Soğuk İştah Açıcılardan Fındıklı Haydari Tarifi, Osmanlı Saray Mutfağında Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan Soğuk İştah Açıcılar...

Osmanlı Saray Mutfağında Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan  Soğuk İştah Açıcılar, Soğuk Mezelerimiz Ve Salata Tarifleri Kategorisindedir.
 
Fındıklı Haydari Tarifi
Fındıklı Haydari Malzemeler 
 
*    2 Kg Süzme Yoğurt 
*    1 Demet Dereotu 
*    1 Çorba Kaşığı Nane 
*    1 Çorba Kasığı Dövülmüş Sarımsak 
*    1 Tatlı Kasığı Tuz
*    1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
*    200 Gr Kırık Fındık Yada Ceviz 
 
Fındıklı Haydari Yapılışı 
Dereotunu ufak ufak doğrayın.
Bir kaba yoğurdu koyduktan sonra sırasıyla dereotunu, naneyi, dövülmüş sarımsağı, tuzu ve en son olarak zeytinyağını ilave ederek karıştırın. Biraz daha cacık tarzında sevenler, su ilave edebilir. 
En son karışıma kırık fındıkları ilave ederek biraz daha karıştırın.
Tercihen servis yaparken üzerini fındıklarla süsleyebilirsiniz. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Haydari” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler