Cevizli Pazı Tarifi

Cevizli Pazı Tarifi

Osmanlı mutfak kültüründe Pazı Yöresel yemekler ve yöresel mutfaklarda Cevizli Pazı Tarifi, Pazıyı bol suda yıkayın sonra süzün. Soğanı ve pazıyı ufak ufak doğrayın. Doğradığınız...

Osmanlı mutfak kültüründe Pazı önemli bir yer teşkil eder. Yöresel yemekler ve yöresel mutfaklarda Pazı tencere yemekleri, fırın yemekleri, iştah açıcılar dahil çok farklı şekillerde yapılmaktadır. Geleneksel Türk mutfağında Pazı içerdiği vitamini değerleri açısından da önemli bir sebzedir.
 
Türk yemek kültüründe zengin tarihi lezzet miraslarımız arasında bulunan Pazı yoğurtulması, Pazı kavurması, Pazı sotesi, Pazı böreği ve daha sayamadığımız birçok yemeğe garnitür olan Pazı hemen hemen 7 bölgemizin tamamında sofralarımızı farklı lezzet ve şekillerde süslemektedir.
 
Cevizli Pazı Tarifi
Cevizli Pazı  Malzemeler 
 
*    1⁄2 Kg. Pazı 
*    1⁄2 Kg. Süzme Yoğurt 
*    1 Soğan 
*    3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
*    2 Diş Dövülmüş Sarımsak 
*    100 Gr. Kırık Ceviz 
*    1 Tatlı Kaşığı Tuz 
 
Cevizli Pazı Yapılışı 
Pazıyı bol suda yıkayın sonra süzün.
Soğanı ve pazıyı ufak ufak doğrayın.
Doğradığınız soğanları bir tavada zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun ve soğanlar pembeleşince pazıları da ekleyin. 
 
Pazılar yumuşadıktan sonra karışımı bir kaba alarak soğumaya bırakın.
Soğuyan karışıma sarımsağı, yoğurdu, tuzu ve cevizi karıştırın.
Daha sonra servis tabağına alarak soğumaya bırakın. 
 
Tercihen servis yaparken üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz. 
Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan  Soğuk İştah Açıcılar, Soğuk Mezelerimiz Ve Salata Tarifleri Kategorisindedir.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Yoğurtlu Pazı Salatası” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler