Akgelin Pilavı Tarifi

Akgelin Pilavı Tarifi

Osmanlı Saray mutfağında Defterdarzade Mehmed Paşa'nın sofrasında, Osmanlı Saray mutfağının temel yemeklerinden olan dolma ve baklava gibi hamurişleri yer alırken, Bitlis..

Akgelin Pilavı Tarifi "6-8 Kişilik"
Akgelin Pilavı Malzemeler   
Pişirme Süresi: 20 dakika 
    
*   2 Su Bardağı Bulgur
*   2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
*   Kızartılmış Kaymak Yağı
*   4 Su Bardağı Sıcak Su
*   Tuz
 
Akgelin Pilavı Yapılış Tarifi
Bir tencere içerisine su, sıvı yağ ve tuz konularak kaynamaya bırakılır.
Kaynayınca içerisine bulgur ilave edilerek pişirilir. 
Biraz dinlendirilerek servis tabağına alınan pilavın üzerine kızartılmış kaymak yağı dökülerek servis yapılır.   
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Özbek Aş'ı (Pilavı) Nasıl Yapılır?” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Osmanlı Saray mutfağında
Defterdarzade Mehmed Paşa'nın sofrasında, Osmanlı Saray mutfağının temel yemeklerinden olan dolma ve baklava gibi hamurişleri yer alırken, Bitlis Hanı'nın Melek Ahmed Paşa'ya verdiği ziyafette bu yemeklerin olmaması ve sunulan pilavların çokluğu, İran mutfağının etkisini gösteriyor. Onaltı çeşit pilav, birçok çorba ve kebablardan sonra, birçok sıcak içecek ve en son çeşitli reçel ve murabbalar sunulmuştu [IV 76].


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler