Sucuk Hapısası Tarifi

Sucuk Hapısası Tarifi

Geleneksel Türk mutfağında ve Osmanlı saray mutfağında yapıldığı gibi yöresel olarak Dogu Anadolu ve Güney Dogu Anadolu bölgeleride basta olmak üzere ...

Sucuk Hapısası Yöresel Mutfaklarımızdan “Kilis” ve etrafına ait Yöresel tatlılarımızdandır. Geleneksel Türk mutfağında ve Osmanlı saray mutfağında yapıldığı gibi yöresel olarak Dogu Anadolu ve Güney  Dogu Anadolu  bölgeleride basta olmak üzere bir çok Yöremizde de halen yapılmaktadır.
 
Sucuk Hapısası Tarifi - Kilis
Sucuk Hapısası Tarifi Kullanılan Malzemeler :  
 
*    Şirelik Üzüm, 
*    Buğday Nişastası, 
*    Havara Taşı, 
*    Ceviz İçi, 
*    Sucuk İpi.
 
Sucuk Hapısası Tarifi Yapılışı : 
Tanelerine ayrılan üzümler curunda yıkanır, ezilir, süzülür, kaynatılır ve şerbet haline getirilir. Elde edilen şerbetin bir kısmı ayrılır, bir kısmı da sucuğun yumuşak ve tatlı olması için kaynatılır. Soğuk şerbetle nişasta karştırılarak yoğrulduktan sonra karışıma azar sıcak şerbet eklenir. 
 
Bu arada kaynamakta olan şerbetin altındaki ateş alınır ve karışım tahtadan yapılmış küçük kürekle sürekli karıştırılır. Daha önceden aralıklarla iplere dizilmiş olan cevizler (ceviz içleri ıslatıldıktan sonra bir gün bekletilir. 
 
Sonra iğne ile ipe dizilir ve en az bir hafta açık havada kurutulur) bu karışımna (hapısa) batırılarak, yüksekçe bir yere asılır ve güneşte kurutulur. Kuruyan ceviz sucuklar bez torbalarda saklanır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “CEVİZLİ SUCUK Tarifi Nasıl Yapılır (Walnut SUCUK Recipe How is it made?)” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler