Camiada Bir Şeyler Yanlış Gidiyor !

Camiada Bir Şeyler Yanlış Gidiyor !

Bir Şeyler Yanlış Gidiyor !!! Birde bunların yardakçıları var örneğin sırtlarını bazı kamu kurumlarına dayamış...

Camiada Bir Şeyler Yanlış Gidiyor !!!
Berlin Den İyi Akşamlar Aşçılık Camiamıza 
 
Merhaba  sevgili meslektaşlarım ustalarım, şeflerim ve genç öğrenci kardeşlerim: Bildiğiniz gibi ben uzun yıllar yurtdışında çalışan bir türk aşçı şefim.
 
Türkiyede şu anda tam sayısını bilmiyorum ama  yüzlerce aşçı derneği var.ve her birinin başında kendini  şef zanneden ama iki yumurtayı  pişirmeden aciz kimseler. Bu benim nacizane görüşüm, kimseyede şahsi olarak hakaret edici bir sözüm yok. ama bir çogu hemen bir takım duayen şeflerden yardım alarak bu derneği kurmuş hemen boynuna bir regale takmış popüler olmak için bir kaç ünlü şefle aynı yerde etkinlikte bulunmuş hemen bir federasyona kaydolup onların koltuk altına girip kapı kulu askeri olmuş gel deyince gelen git deyince giden yanına bir kaç tane magazin olsun diye bir kaç tane bayan aşçı almış kişilerden oluşuyor.
 
Birde bunların yardakçıları var örneğin sırtlarını bazı kamu kurumlarına dayamış örneğin belediyelere veya ona benzer kurumlara  her etkinliğe davetli veya davetsiz katılmak isteyenler, son örneği Kiev yarışması veya makedonia  yarışması, bunların  haricinde hasbel kader birilerinin yardımı ile dernek başkanı olmuş akademik kariyeri yok ama hükümete yakın fikirleri örtüştüğü için onların çifliğinden nemalanan  özde müslimanım diye hava atan ama gittiği ülkelerde içen sıçan karı kıza asılan yaptığı tacizane olayları ayyuka çıkan WACC'ın  150 Euro'ya  verdiği jürilik belgesini  üyelerine veya başkalarına 300 Euro'ya satan bundan ayrı  ögrenci ve yarışmacı götürcem yarıştırcam diye insanları kandıran  şeflerde var.
 
bunların haricinde daha düne kadar  caimada esamesi  tanınmayan  ama dernek başkanı olduktan  sonra kendine muhalif bir çok üyeyi atan  sonra kendine yakın üyeleri kayıt edip başkanlığı garanti altına almaya çalışıp sonrada  kendine yakın bulduğu bir kaç dernek.ile federasyon başkanlığına  soyunan,eğer bunu başaramazsa ayrı bir federasyon kurma gayretinde olan şeflerde gördük. Yine  aynı şehirde aynı dernek çatısı altında  yıllarca  başkanlık yapmış  ama  son genel kurulda  başkanlığı kaybetmiş ve kaybettikten sonra  aynı şehirde kaybettiği derneğe muhalif yeni bir dernek kuran başkanlarda gördük.
 
Bütün bunlar olurken federasyonlara bağlı dernekler haricinde  bağımsız bir çok derneklerde oluştu. Bütün bu derneklerinde bilgili veya bilgisiz acemi veya usta her önüne gelen birer dernek kurmaya  başladı.örneğin Denizlide 4 dernek  antalyada 6 dernek izmirde 5 dernek  ve bunlara  örnek çok var. Bu gün hepsine sorsanız  hepsi en iyisi biziz diyor.ama  şu yaz sezonu bittiği günlerde işsiz meslektaşlarımız  %78 geri kalanlarda  ASKI'da  anlamını bilmiyenlere izah ederiz.
 
Hiç bir meslektaşım kalkıpta biz yurtdışına gittik ülkemizi şöyle tanıttık böyle tanıttık demesin. kiev yarışmasına  davet edilmediği halde gelip ortalıkta dolanan juriye verilen tadım yemekleri ile karnını doyuran  ama üçbeş güzel bayan ögrenci  ile resim çekilen madalyalı şef memlekete dönüp otel lobisinde yattığını söylemeyip ülkemizi tanıttım diyorsa orda biraz  düşünüp bu meslekten  önce meslek ahlakının  yargılanması gerektiğine inanıyorum.
 
Eğer biz ülkemizin gerçekten dünyada tanınmasını istiyorsak  önce bu bütün çevre kirliliği yapmış olan devlet güdümünden kurtarılıp bagımsız   ve demokratik olarak bir çatıda  örgütlenmelidir. Dünyada bunun bir çok örneği mevcuttur. Azerbrycan  Peru  Arjantin  Finlandiya  Bunlara örnektir. İşte bütün bu olumsuzluklar mutfağımızı dünyada evrensel olarak tanıtamaz. Hepinize saygı ve selamlar.
Şenol  Irat  Küchen  Chef
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler