Perde Pilav Tarifi

Perde Pilav Tarifi

Perde Pilav Tarifi, Osmanlı Saray Mutfağın; Bir kaba yumurta kırılır. Eritilmeden margarin, tuz, zeytinyağı...

Osmanlı Saray Mutfağında;
Saray ziyafetine katılan konukların önünde, çok daha geniş çorba, pilav, Perde Pilavı börek ya da tatlı ve et seçenekleri bulunuyordu. Divan yemeklerinde ne paça ne de baş bulunurken, saray mensupları için düzenlenen ziyafetlerde bunların yanı sıra işkembe veya böbrek gibi başka sakatat da göze çarpıyor.
 
Perde Pilav Tarifi - Siirt
 
Kullanılan Malzemeler : 
İç Malzemeler 
 
*    1,5 Kilo Tavuk 
*    750 Gr Pirinç 
*    150 Gr Badem İçi 
*    250 Gr Tavuk Ciğeri 
*    Tarçın, 
*    Tereyağı 
*    Karabiber 
*    Tuz 
 
Nefis Pilav Tariflerinden Perde Pilav Tarifi Dış Malzemeler 
*    6 Yumurta 
*    100 Gr Margarin 
*    2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 
*    1 Kahve Fincanı Tavuk Suyu 
*    Alabildiğince Un Ve Tuz 
 
Perde Pilav Tarifi Yapılışı 
Bir kaba yumurta kırılır. Eritilmeden margarin, tuz, zeytinyağı ve bir kahve fincanı tavuk suyu eklenip karıştırılır. Bu karışıma yavaş yavaş un ilave edilir. Hamur kıvamı tutunca, biri büyük biri küçük iki bezeye ayrılır. 
 
Bezeler on dakika dinlendirilir. Perde pilavının yapılacağı tencere katı yağ ile iyice yağlanır. Tencerenin dibine badem dizilir. Büyük beze oklava ile 1 cm kalınlığında açılır. Yağlanan tencereye kenarını kapatacak ve dışarı sarkacak şekilde döşenir. 
 
“Perde Pilav” İç pilavın yapılışı:
Tavuklar haşlanır, kemiklerinden ayrılıp tava ve ızgarada kızartılır. 
 
Pirinç tuzlu suda 20 dakika ıslatılır. Bademler haşlanıp kabukları soyulur. Ciğerler kuşbaşı doğranıp haşlanır. Pirinç rengi değişmeyecek şekilde yağda kavrulur. İç pilav gibi pişirilir. Kaynarken içine bademler eklenir. Pilav pişmeye yakın içine ciğer ilave edilir. Pilav demlendikten sonra ise üzerine karabiber ve tarçın ekilir. 
 
Hamur döşenmiş tencereye, pilav ve haşlanmış tavuk kat kat dizilir. En üste de daha önce ayırdığımız küçük hamur bezesi oklava ile açılarak kapak şekilde örtülür. Hava almaması sağlanır. Hamurun üstü yağlanır. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra ters çevrilerek servis yapılır.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler