Kaha Tatlısı Tarifi

Kaha Tatlısı Tarifi

Yöresel Mutfaklarımızdan Bartın mutfağına ait Yöresel tatlılarımızdandır. Geleneksel Türk mutfağında Osmanlı saray mutfağında yapıldığı gibi geleneksel olarak bir çok...

Kaha Tatlısı; Yöresel Mutfaklarımızdan Bartın mutfağına ait Yöresel tatlılarımızdandır. Geleneksel Türk mutfağında Osmanlı saray mutfağında yapıldığı gibi geleneksel olarak bir çok bölgemizde de halen yapılmaktadır.
 
Kaha Tatlısı Tarifi - Bartın mutfağı
Kaha Tatlısı Tarifi Kullanılan Malzemeler :
 
Kaha Tatlısı Tarifi (Hamuru İçin) 
*   2 Yumurta 
*   1 Kahve Fincan Sıvıyağı 
*   2 Kahve Fincan Süt 
*   1 Yemek Kaşığı Sirke 
*   Aldığı Kadar Un 
*   1 Tutam Tuz 
 
Kaha Tatlısı Tarifi Şerbeti İçin
*   2 Su Bardağı Şeker 
*   2,5 Su Bardağı Su 
 
Kaha Tatlısı Tarifi Yapılış 
Hamuru için gerekli bütün Kullanılan Malzemeler karıştırılıp çırpılır.
Aldığı kadar un eklendikten sonra yoğrulur.
Hamur ikiye bölünür.
Oklava yardımıyla ince bir şekilde açılır. 
 
Arasına nişasta unu serpilir.
İnce bir şekilde açılan hamur oklavaya dolanır.
Oklavadan çıkarılır.
Tane tane kesilir.
Kesilen hamurlar kızgın yağda kızartılır.
Ayrı bir tencerede hazırlanan şerbet soğuduktan sonra tatlıların üzerine boşaltılır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Zarbana tatlısı” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Bartın Mutfağının özellikleri nelerdir?
Bartın mutfağı ile ilgili olarak yapılan araştırmalarda tespit edilen 100’den fazla yemek çeşidi yöre mutfağının zenginliğini açıkça ortaya koymaktadır. Ancak, kentleşme sürecinin beslenme kültürünü de değiştirdiği, geleneksel mutfağın hemen hemen unutulmaya yüz tuttuğu ve Bartın’a özgü olmasa da Karadeniz mutfağının tipik özelliklerini taşıyan bazı yemeklerin Bartın mutfağının da baş yemekleri olduğu söylenebilir.
 
Bugün Bartın mutfağında geleneksel olarak hamur işi, sebze yemekleri ve balık, beslenmenin temel ürünlerini oluşturur. Özellikle, kışlık-yazlık yiyecek gibi ayırımlar ve çeşitler azalsa da geleneksel kış yemekleri için, yöre ürünlerinden yazdan hazırlanan kışlık erzaklar arasında kavurma, sucuk, bulgur, domates ve fasulye kurusu, erişte, kuru yufka, keşkek, tarhana, pekmez, reçel, turşu, marmelat ve komposto ile sebze konserveleri önemli yer tutar. 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Polat Esin
    10/13/2018

    Tatlı gerçekten enfes oldu çok teşekkürler.

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler