Kilis Tava Tarifi

Kilis Tava Tarifi

Kilis Mutfağı Nedir? Kilis Mutfağının Özellikleri Nelerdir? Kilis Yemekleri... Geleneksel Türk Mutfağında Yöresel Mutfaklarımızdan Kilis mutfağı kendine has yemekler

Kilis Tava Tarifi - Kilis Mutfağı
Kilis Tava Tarifi Kullanılan Malzemeler :
 
*   1 Kg. Koyun Etinden Orta Yağlı Kıyma, 
*   150 Gr. Taze Biber, 
*   Bir Bağ Maydanoz, 
*   İki Orta Boy Soğan, 
*   Bir Tatlı Kaşığı Karabiber, 
*   Bir Tatlı Kaşığı Tuz, 
*   Üç Adet Orta Boy Patlıcan Veya Patates, 
*   Üç Adet Orta Boy Domates.
 
Kilis Tava Tarifi Yapılış : 
Soğan, taze biber ve maydanoz ince ince kıyılır.
Tuz ve karabiber katılır.
Bu karışım etle iyice yoğrulur.
Daha sonra zırhla çekilir.
Patlıcan veya patates soyulur, ince dilimler halinde dilimlenerek, az tuz atılıp suyu sıkılır. 
 
Daha sonra patlıcan veya patatesler tepsiye dizilir.
Üzerine yoğrulan kıyma yayılır.
Etin üzerine veya etrafına dilimlenmiş domates ve taze biber dizilir.
Fırına verilir. Sıcak olarak servis yapılır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Kilis Tava” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Kilis Mutfağı Nedir? Kilis Mutfağının Özellikleri Nelerdir? Kilis Yemekleri...
Geleneksel Türk Mutfağında Yöresel Mutfaklarımızdan Kilis mutfağı kendine has yemekleriyle zengin bir yapıya sahiptir. Yemekler, “günlük pişen yemekler” ve “özel günlerde yapılan yemekler” olmak üzere ikiye ayrılır.
 
Yemeklerin temelini et ve bulgur oluşturur. Bunun yanında sebze ağırlıklı yemeklerde mevsimine uygun olarak yapılmaktadır.
 
Kilis yemekleri, zengin Türk mutfağının özelliklerini taşımakla birlikte Halep mutfağı özelliklerini de yansıtır. Ön planda yağlı, baharatlı yemekler olduğu gibi zeytinyağlı yemeklerde Kilis mutfağının vazgeçilmez türlerindendir.
 
Zeytinyağı, yörede yetiştirilen yüksek kaliteli zeytinlerden elde edilir ki, hemen her Kilislinin mutfağında bulunan vazgeçilmez bir besin maddesidir.
 
Kilis yemeklerinde damak zevki ön planda gelmektedir. Yemeklerin lezzetli özel önem verilir. Yemeklerde, yemeğin özelliğine göre çeşitli baharatlar kullanılır.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: İrem Okur
    10/13/2018

    Arkadaşlarla çok sıkıldık yöresel bir şeyler yapalım dedik pek beceremedik ama yinede fena olmadı teşekkürler admin.

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler