Toklubas Kavurması Tarifi

Toklubas Kavurması Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağından Denizli Yemek Kültüründen Yöresel Tatlar Toklubas Kavurması Tarifi : İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağında kavrulur. Üzerine doğranmış toklubaş...

Toklubaş Kavurması Tarifi
Toklubaş Kavurması Tarifi Malzemeler: 
 
*      1⁄2 Kg. Toklubaş Otu 
*      2 Adet Yumurta 
*      1 Çay Bardağı Zeytinyağı 
*      1 Adet Soğan 
 
Ege Mutfağında En İyi Ot Yemeklerinden Toklubaş Kavurması Hazırlanış Tarifi :
İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağında kavrulur.
Üzerine doğranmış toklubaş konur.
Pişmeye yakın yumurtalar üzerine kırılır ve karıştırılır. 
 
Toklubaş Kavurması Tarifi Servis :
Sıcak olarak servis yapılır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz Nefis ve Lezzetli Sebzeli Yemekler 'imizden Harika Bir Tarif Olan “Toklubaş Kavurması” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Geleneksel Türk Mutfağından ve Denizli Yemek Kültüründen Yöresel Tatlar
Denizli'de geleneksel yemek türleri ve beslenme alışkanlıkları sürmektedir. Kedi börülcesi çorbası, Mercimek çorbası, Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir. Et yemeklerinin başlıcaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, Tandır, kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir. 
 
Denizli mutfağının temelini sebzeli yemekler oluşturur.Özellikle patlıcan yemek çeşitleri çoktur. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözlemesi gibi vb. Taratorlu börülce salatası, ebe gümeci salatası, filiz salatası Yöreye özgün salata türleridir. 
 
Börek ve tatlı türlerinde Ege Bölgesi özellikleri görülür. Yufka, şipit, bazdırma evlerde yapılan ekmekledir. Yöredeki beslenme alışkanlıklarından biri de yatmadan önce yenen “yat geber ekmeği”dir. Kışın darı, kavurga, ceviz, kestane; yazın türlü meyveler, salatalık, kavun, karpuz yenir.
 
Toklubaşı Otu Nedir? Ne İşe Yarar?
Lezzeti açısından çok fazla tercih edilen toklubaşı otu sağlık yönünden de faydalı bir bitki olduğu bilinmektedir. Sulu yemek şeklinde yapıldığı gibi kavrularak da hazırlanıp tüketilebilmektedir. Bu bitkinin tarlalarda kendiliğinden yetişmesi doğal vitamin ve mineral kaynağı olmasını sağlamaktadır. Doğal yollar ile yetiştiği için diğer bitkiler ile benzerlik gösterebilmektedir. Çeşitli bitkiler ile karıştırılan bu bitki ayrıca börek yapımında çok sık tercih edilmektedir. Bazı bölgelerde madımak olarak da anılan bu bitkinin sağlık için çok faydalı olması sofralarda yer almasını sağlamaktadır.
 
Toklubaşı Otu Nedir?  Toklubaşı Otunun Faydaları Nelerdir?
Toklubaşı otu doğal anti oksidan özelliğine sahip olan bitkilerden biridir. Vücudun zararlı maddelere karşı doğal olarak koruma sağlar. Bunun yanı sıra vücutta toksinlerin atılmasında etki gösterir. Vücudun serbest radikallere karşı direnç göstermesini sağlayan bu bitki hücre yenilenmesinde de etki göstermektedir.
 
Kan şekerinin dengelenmesi için tüketilebilecek bitkiler arasında yer alması ani acıkma hissinin de ortadan kalkmasına yardımcı olur. Otlubaşı otu kan şekerinin dengelenmesi için bitki çayı olarak da tüketilebilmektedir. Yüksek kan şekeri değeri olan kişilerde normal değerlere ulaşması için fayda sağlamaktadır.
 
İdrar söktürücü özelliği sayesinde güçlü bir ödem söktürücü olarak tercih edilebilir. Adet döneminin yaklaşması ile kadınlarda vücudun su toplamasına engel olur. Böylece şişlik hissinin de ortadan kalmasına yardımcı olur.
Mide ve bağırsakların rahat çalışmasını sağlayarak kabızlığı engelleyici etkisi bulunmaktadır. Düzenli olarak tüketilmesi ve bitki çayı olarak içilmesi midede gaz oluşumunu engeller. Ayrıca bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Mide ve bağırsak sağlığı için son derece önemlidir.
 
Toklubaşı Otu Neye İyi Gelir?
Mide bağırsaklarda oluşan bakterilerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bağırsaklardaki yararlı bakterilerin çoğalmasını sağlar ve zararlı bakterileri yok eder. Ayrıca mide bağırsaklarda meydana gelebilecek rahatsızlıkları engelleyici etkiye sahiptir. İshal giderici etki gösterir. Özellikle kullanılan ilaçlardan kaynaklı olarak bağırsakların düzenli çalışmasına engel olan sorunların çözülmesi için yardımcı olmaktadır. 
 
Antiseptik özelliği cildin korunması için etkilidir. Özellikle oluşan cilt yaralarında hızlı iyileştirici etkisi bulunmaktadır. Hücre yenileme özelliği cildin çok çabuk toparlanmasına yardımcı olur. Toklubaşı otunun düzenli olarak yemek ya da bitki çayı olarak tüketilmesi önerilmektedir. Böylece vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin vücuda alınmasını sağlayarak hücre yenilemesi sağlayıp hastalıklara karşı direnç gösterilmesine yardımcı olur.
 
Toklubaşı Otunun Zararları Nelerdir?
Bitkilerin çok fazla tüketilmesi vücuda yan etki yapabilmektedir. Özellikle toklubaşı otu gibi kan şekeri düzenleyici bitkilerin yüksek dozda tüketilmemesi gerekmektedir. Yüksek miktarda tüketilmesi ani kan şekerinin düşmesine neden olur. Hamileler tarafından doktora danışılarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Gebeliğin ilk zamanlarında tüketilmemesi gerekir. Bebeğin gelişiminde anti oksidan özelliği ters tepki yaratabilmektedir. Bitkilerin yeteri miktarda tüketilmesi sağlığın korunmasına yardımcı olacaktır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Poyraz Kaya
    10/5/2018

    Yapması gerçekten kolay ve zahmetsiz, kesinlikle öneriyorum.

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler