Turizmde Avrupa Kaybedilmesin

Turizmde Avrupa Kaybedilmesin

Türkiye’ye gelen turistin kişi başı harcamasının ortalama 700 dolar olduğunu söyleyen otel işletmecileri,...

Turizmde Avrupa Kaybedilmesin
Türkiye’ye gelen turistin kişi başı harcamasının ortalama 700 dolar olduğunu söyleyen otel işletmecileri, bu rakamın 900 dolara çıkartılması gerektiğini söyledi. AKTOB Başkanı Yağcı, Türkiye turizminde önemli bir yeri olan Avrupa ülkelerinin kaybedilmemesi gerektiğini söyledi.
 
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, önümüzdeki 5 yılda kişi başı yabancı turist gelirini 900 dolara, turist sayısını da 50 milyona çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Yağcı, yabancı turistin Türkiye’de ortalama harcamasının 700-750 dolar düzeyinde bulunduğunu, bu rakamın dünya ortalamasının bir miktar gerisinde olduğunu söyledi. Dünyada en fazla turist ağırlayan ülkenin Fransa olduğunu belirten Yağcı, “Bizim hedefimiz en azından dünya turizm geliri ortalamasını yakalamak. 
 
Bu da geçen sene yaklaşık 900 dolar düzeyindeydi. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu ortalamayı yakalamamız lazım. Asıl hedefimiz de yıllık 50 milyon yabancı turiste ulaşmak ve buna ulaşırken ortalama bin dolarlık turist harcamasını yakalamamız lazım” dedi. Avrupa ülkelerinin, Türkiye turizminin bu noktaya gelmesinde çok önemli rolü olduğunu ve bu pazarın kaybedilmemesi gerektiğinin altını çizen Yağcı, şöyle konuştu: 
 
“Çin ve Hindistan gibi hiç gelişmemiş pazarlarımız var. Buralarda çalışmalar yapıp bir trafik yaratmamız lazım. Turizmde 50-60 milyon yabancı turisti konuşacaksak bizim her ülkeden turisti Türkiye’ye çekmemiz lazım.” Yağcı, “Konaklama fiyatları Türklere daha fazla” şeklindeki söylemlerin yanlış olduğunu da dile getirerek, rezervasyonunu zamanında yaptıranların uygun fiyatlardan tatil yapabildiğini bildirdi. “Her şey dahil sistemi”nin zaman zaman eleştirildiğini belirten Yağcı, bugün Antalya’ya yılda yaklaşık 12 milyon yabancı turist geliyorsa bunda her şey dahil sistemin ciddi bir payı bulunduğunu söyledi.
 
Yağcı, “Her şey dahil sistemini şu anda Akdeniz çanağında en iyi uygulayan ülke Türkiye. Türkiye’de bu noktada gerçekten önemli bir başarı yakalandı. Antalya da bunun çok önemli bir örneği.” dedi. Öte yandan, Meclis’e sevk edilen Torba Kanun Tasarısında, turizm sektörüne tahsis edilen arazilerin kullanım hakkı sürelerinin uzatılması sektörü rahatlattı. 
 
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Maliye Hazinesi tarafından turizm yatırımları için tahsis süresinin en fazla 49 yıl olduğu belirtilerek, “Süreleri azalan bu tesisler için süre uzatımı yapılması, özellikle yeni yatırımlar, yenileme ve ortak bulma konusundaki bariyerleri önemli ölçüde ortadan kaldıracak” denildi.
 
Antalya’da Rus Turist Rekoru
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Aleksey Yerhov ile yaptığı görüşmede son rakamları açıkladı. İki ülke arasındaki siyasi, ticari, ekonomik ilişkilerin üst düzey devam ettiğini işaret eden Vali Karaloğlu, “Antalya, Rusya vatandaşlarının dünyada en çok ziyaret ettikleri ildir. 
 
Bu sene bir rekor kırdık. Daha önce 2014 yılında 3 milyon 307 bin Rus turist yılın tamamında Antalya’yı ziyaret etmişti. 30 Eylül 2017 itibariyle Antalya’yı ziyaret eden Rus turist sayısı 3 milyon 376 bin oldu. Buda bütün zamanların rekorudur. Ekim, kasım ayında da seyahatler devam edecek ve rakam daha da büyüyecektir” dedi. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler