Beü Aşçılık Programı Öğrencileri Dereceyle Döndü

Beü Aşçılık Programı Öğrencileri Dereceyle Döndü

21 - 23 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul’daki Fuar Alanında gerçekleştirilen “Chefs of the Future” Gastronomi...

Beü Aşçılık Programı Öğrencileri Dereceyle Döndü
Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, Chefs of the Future Yarışması’ndan dereceyle döndü.
 
21 - 23 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul’daki Fuar Alanında gerçekleştirilen “Chefs of the Future” Gastronomi Yarışması`nda Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinden Evren Emil, Gökhan Sarıbaş, Samet Kara, Betül Bülbül ve Esra Uzun`dan oluşan ekip üniversiteler arası yarışmada 3.`lük kazandı. 
 
Konsepti Türkiye coğrafyası üzerinde bulunan ürünleri ve özellikle baharatları kullanmak olan, başlangıç, ana yemek ve tatlı tabaklarından her bir course için 7’şer adet hazırlanan, toplam 5 saat süren yarışmada BEÜ öğrencileri Batı Karadeniz yöresine ait siyez bulguru, karalahana, keş, Alparslan kestanesi, kiren, gibi ürünlerle oluşturdukları menü ile yarışmaya katılım sağladılar.
 
Başlangıç yemeği olarak Siyez Bulgurlu Karalahana Sarması (Manda Sütü Köpürtmesi İle) & Malay (Tereyağında Kavrulmuş Keş ve Fındık Eşliğinde); ana yemek olarak Kestane Püresi Eşliğinde Ördek Confit (Kızılcık Sos ve Fırınlanmış Baby Patates ile); tatlı olarak Hüppülü (Höbbeli) Tatlısı (Kızılcık Ekşisi ile) menüleri ile hem Zonguldak ve çevresinde yetiştirilen ürünler ile hazırlanan yemeklerin hem de Zonguldak’ın tanıtımına katkı sağladılar.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler