Sarımsaklı Et Tarifi

Sarımsaklı Et Tarifi "Çankırı"

Çankırı ve çevresi, birbirinden ilginç ve nefis yemek çeşitleriyle köklü Türk damak zevkinin dikkate değer bir yönünü temsil etmekte..

Sarımsaklı Et Tarifi - Çankırı
Sarımsaklı Et Tarifi' nin Malzemeleri :
 
*   1 Kilo Yağsız Et,
*   1 Kilo Küçük Soğan,
*   100 Gr. Sarımsak,
*   Sıvı Yağ,
*   Salça,
*   Karabiber,
*   Pul Biber
 
Sarımsaklı Et Tarifi' nin Hazırlanışı :
Kuşbası doğranmış et, suyla 15 dakika haşlanır. Haşlanan et alınarak yağ ve sıcak su ile yarım saat kadar pişirilir. Pişen et doğranmış soğan, salça, tuz ve kabukları soyulmamış sarımsak dişleri konarak tekrar pişirilir ve servis yapılır.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Yaren Güveci” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Çankırı Yemek Kültürü 
Bir toplumun estetik zevkinin ve gelişmişliğinin en somut göstergelerinden birisi damak zevkidir. Çankırı ve çevresi, birbirinden ilginç ve nefis yemek çeşitleriyle köklü Türk damak zevkinin dikkate değer bir yönünü temsil etmekte. 
 
Yemek kültürü yörenin toplumsal değerlerini ortaya çıkarması açısından önemli bir faktördür. Çankırı ve yöresinde yemek sadece beslenme ihtiyacını giderme aracı değil aynı zamanda toplumdaki sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı, birlik ve beraberlik ile kaynaşmayı sağlayan bir araç. Bazı yemekler özel günler için, bazıları bir mesajı iletmek bazıları da yardımlaşma amacıyla yapılır.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIDüğün evi için yapılan yemekler sevinç ve mutluluğu artırırken, cenaze evine götürülmek için yapılan yemekler acıları azaltır, acıyı yaşayan aile dostlarının getirdikleri yemeklerle sadece karınlarını doyurmazlar, aynı zamanda yalnız olmadıklarını zor günlerinde sevenlerinin onları yalnız bırakmadıklarını tüm benliklerinde hisseder. Cenaze evi için yemek yapanlar gözyaşları içinde yas’a büründürdükleri o yemeklerin, acı içindeki dostlarına mutluluk ve huzur verdiğini görünce o muhitteki kasvetli hava yerini umuda bırakır.
 
Bazen aileler hayırlı işler için fazla tanımadıkları kişi veya ailelerle irtibat kurmak için özel buldukları bir yiyeceklerini o eve ikram olarak gönderir. Bu yiyecek mesaj yüklüdür. Mesaja cevap olumlu olursa bu alışveriş hoş bir muhabbete kadar devam eder.
 
Çankırı'nın 'sarımsaklı et' yemeği tescillendi
TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip Asan:- 'Ülkeler artık daha fazla katma değer sağlamak, daha fazla zenginleşmek için patentler, markalar, coğrafi işaretlere çok önem veriyor. Şu ana kadar 440 tescil yaptık, 429 tescil işlemi ise devam ediyor. Daha zor olanı ise bunları markalaştırmak ve daha fazla para kazanmak'
Çankırı'nın 'sarımsaklı et' yemeği tescillendi
 
Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, "Ülkeler artık daha fazla katma değer sağlamak, daha fazla zenginleşmek için patentler, markalar, coğrafi işaretlere çok önem veriyor. Şu ana kadar 440 tescil yaptık, 429 tescil işlemi ise devam ediyor. Daha zor olanı ise bunları markalaştırmak ve daha fazla para kazanmak." dedi.
 
Asan, Çankırı'nın "sarımsaklı et" yemeğinin coğrafi işaret belgesi ile tescillenmesi dolayısıyla Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Çankırı'nın ince ekmek muskası, kaya tuzu ve küpecik peyniriyle ilgili tescil işlemlerinin de devam ettiğini söyledi.
 
Küçük bir il olmasına rağmen Çankırı'dan ciddi başvuru olduğuna işaret eden Asan, "Katma değeri yüksek ekonomik modele geçmek, bu ülke için de bizim için de çok büyük bir değerdir. Ülkeler artık daha fazla katma değer sağlamak, daha fazla zenginleşmek için patentler, markalar, coğrafi işaretlere çok önem veriyor. Şu ana kadar 440 tescil yaptık, 429 tescil işlemi ise devam ediyor. Daha zor olanı ise bunları markalaştırmak ve daha fazla para kazanmak." diye konuştu.
 
Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de bir ülkeyi, bir şehri tanıtmanın yolunun mutfaktan geçtiğini vurguladı.
 
Esen, "Bizler köklü ve zengin mutfak kültürüne sahip bir şehrin halkıyız. Bize düşene böyle bir mirasa hakkını vererek sahip çıkmak, markalaştırmak, diğer tüm şehirlere ve hatta dünyaya tanıtmak ve ticari platformlarda yer almalarını sağlamak." ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından "sarımsaklı et" yemeğinin coğrafi işaret tescil belgesi, Asan tarafından Esen'e verildi.
 
Daha sonra Çankırı'nın tescillenen ve tescil için başvurusu devam eden yöresel yemekleri katılımcılara ikram edildi.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler