Kuru Biberli Menemen Tarifi

Kuru Biberli Menemen Tarifi

Türk Mutfağında Menemen Nedir? Menemenin Tarihi... Kuru biberleri haşlanarak suyu süzülür. Tavaya yağ eklenerek küçük doğranan soğanlar biraz...

Menemen Nedir? Menemenin Tarihi...
Meşhur yemeğimiz “Menemen”i bilmeyen yoktur. Sadece biz türkler değil, yabancılar da bu yemeğin tadına bayılmaktadır. Yurt dışındaki gurbetçilerimizin de katkısı sayesinde ünü tüm dünyaya yayılan “Menemen” aynı zamanda “Melemen” olarak da bilinmektedir. Ancak Türk Dil Kurumuna göre doğru yazımı “Menemen” şeklindedir.
 
Birçok yayında Menemen yemeği domates, soğan, biber ve yumurtadan oluşan bir karışık yemek olarak yer almaktadır. Fakat bugün mantarlısından patlıcanlısına, kabaklısından etlisine kadar çeşit çeşit yapılmaktadır. Yemeğin kısaca yapılış şekli şudur:
 
“Soğan, biber, domates ve yumurta kullanılarak yapılır. Kızgın yağa ince doğranmış ya da rendelenmiş soğan, tuzlanarak hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Doğranmış ya da rendelenmiş domates, ince doğranmış yeşil biber, (isteğe göre acı) malzemeye eklenir.
 
Kuvvetli ateşte hızlı bir şekilde kavrulan malzemenin üzerine sayısı ihtiyaca göre değişecek yumurtalar kırılır. (Domatesin mevsimi değilse salça da eklenebilir) Daha sonra yemeğin üzerine isteğe göre pul biber, nane, kimyon gibi baharatlar atılabilir. Yumurtaların pişmesiyle yemek hazırlanmış olur.”
 
Türk Mutfağında Kuru Biberli Menemen Tarifi "4-6 Kişilik"
Kuru Biberli Menemen Tarifinin Malzemeleri 
Hazırlama Süresi: 25 dakika 
            
*   1 Servis Tabağı Dolusu Kuru Sivri Biber
*   4 Adet Domates
*   3 Adet Orta Boy Kuru Soğan
*   4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
*   4 Adet Yumurta
*   Tuz
*   Su
 
Kuru Biberli Menemenin Yapılış Tarifi
Kuru biberler haşlanarak suyu süzülür.
Tavaya yağ eklenerek küçük doğranan soğanlar biraz kavrulduktan sonra biberler eklenir ve kavrulur. 
Soğan ve biberler biraz kavrulduktan sonra üzerine kabuğu soyulmuş domates eklenip kavrulmaya devam edilir. 
Karışım kavrulduktan sonra içine üç yumurta kırılarak katı veya az pişmiş kıvamda pişirilerek servis yapılır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz Anadolu Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağında Yumurtalı Yemekler 'imizden “Menemen Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler