Yumurta Mıhlaması Tarifi

Yumurta Mıhlaması Tarifi

Yumurtanın Türk Mutfağındaki Yeri Ve Yumurtanın Geleneksel Türk Mutfağında Kıyma yağda biraz kavrulduktan sonra, ince doğranmış soğan ilave edilerek kavrulmaya devam edilir...

Yumurta Mıhlaması Tarifi "4-6 Kişilik"
Yumurta Mıhlaması Hazırlama Süresi: 15-20 dakika 
Yumurta Mıhlaması Tarifinin Malzemeleri 
            
*   250 gr Kıyma
*   1 Adet Kuru Soğan
*   2-3 Adet Yeşil Biber
*   1 Adet Domates
*   3-4 Adet Yumurta
*   2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
*   Tuz
*   Karabiber
 
Anadolu Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağında Yumurtalı Yemekler 'imizden Yumurta Mıhlamasınin  Yapılış Tarifi
 
Kıyma yağda biraz kavrulduktan sonra, ince doğranmış soğan ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
Küçük doğranmış yeşilbiber, domates, tuz ve karabiber eklenerek bir müddet daha kavrulur. 
Daha sonra tencerenin içinde yumurtalar için açılan küçük yuvalara, yumurtalar kırılır ve kısık ateşte pişirilip, servis yapılır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Kahvaltılık Kuru Soğanlı Yumurta (Pratik Tarifler)” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Yumurtanın Türk Mutfağındaki Yeri Ve Yumurtanın Geleneksel Türk Mutfağındaki Önemi...
Besleyiciliği, diyetlerin vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olması ve her gün yenilip yenilmemesi gerektiği ile ilgili tartışmalarla her zaman gündemde olan yumurta hemen hemen tüm ülkelerin mutfaklarında değerli bir yere sahiptir. Protein açısından zengin bu besin hem Osmanlı hem de modern Türk mutfağında lezzetli tariflerde yer bulur. 9 maddelik listemizde, yumurtanın mutfak kültürümüzdeki yerini araştırıyoruz.
 
Yumurta Tarifleri, Türk Mutfağında Yumurta Yemekleri
Yumurtanın kültürümüzdeki yerini araştırdığımızda karşımıza çıkan ilk lezzet Osmanlı saray usulü soğanlı yumurta oluyor. Sabırla karamelize edilen soğanlar, tarçın ve zerdeçal gibi karakteristik baharatlarla lezzetlendiriliyor, bazen aşçılar tarife pastırma da ekliyor ve üzerine kırılan yumurtalarla padişahlara layık bu lezzet tamamlanıyor.
 
Soğanlı Yumurta, Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağında Yumurta...
Soğanlı yumurta mutfak kültürümüzde öyle bir yere sahiptir ki Osmanlı sarayının mutfağına alınacak aşçıların saray usulü soğanlı yumurta pişirirken sergiledikleri başarıya göre belirlendikleri; padişahların iftar sofralarından bu yemeğin eksik edilmediği söylenir.
 
Menemen Tarifleri, Yumurta
Bu basit ama bir o kadar da lezzetli yemeğin isminin, ilk olarak Menemen’de yetiştirilen domateslerle pişirildiği için “menemen” olduğu düşünülür. Domatesin biber ile beraber kavrulması ve üzerine yumurta kırılmasıyla hazırlanan menemen, tüm Türkiye’de en çok sevilen ve tüketilen yemeklerden biridir. Ülkenin bazı bölgelerinde menemen tarifine soğan da eklenir.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler