Derdimi Alan Tarifi

Derdimi Alan Tarifi

Osmanlı ziyafet sofralarını detaylı biçimde anlatanlardan biri de. Kızartılmış tereyağına pekmez ilave edilerek kaynatılır. Yufkalar küçük parçalar halinde bölünerek pekm...

Geleneksel Türk mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda derdimi alan tatlısı nasıl yapılır? En ilginç tatlı isimlerinden derdimi alan tatlısı yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? En beğenilen yöresel tatlılardan derdimi alan tatlısı 'nı bu güne kadar yapmayı denedinizmi? 
 
En pratik tatlı tariflerinden Derdimi Alan Tarifi "6-8 Kişilik"
Pişirme Süresi: 15 dakika
Mutfak tarihimizde osmanlı ve Türk tatlılarından Derdimi Alan Tarifinin Malzemeleri
 
*   1 Su Bardağı Pekmez
*   3 Çorba Kaşığı Tereyağı
*   2 Adet Kuru Yufka
 
En kolat tatlılardan Derdimi Alan Tarifinin Yapılış Tarifi
Kızartılmış tereyağına pekmez ilave edilerek kaynatılır.
Yufkalar küçük parçalar halinde bölünerek pekmezin üzerine eklenir ve servis yapılır.
 
Osmanlı Döneminde Sofralar
Osmanlı ziyafet sofralarını detaylı biçimde anlatanlardan biri de 1856 yılında Fransız Büyükelçisi onuruna Topkapı Sarayı’nda verilen bir ziyafete katılan Baron Durand de Fontmagne’dır. Dönemin resmî ziyafetlerinden farklı olarak tamamen Türk yemek düzeniyle kurulan ve Türk yemeklerinden oluşan sofra muhtemelen yabancı konukların hakiki bir Osmanlı yemeği konusundaki meraklarını gidermek üzere hazırlanmıştı:
 
“Halının üzerine iki tane küçücük tek ayaklı masa yerleştirdiler ve bunun üstünde, merkezi hafifçe kabartmalı olan geniş bir tepsi vardı. Yemekler servis edilmek üzere yükseltilmiş kısma konmuşlardı. Başta sadece birkaç çeşit ordövr ve meyve vardı. Ortalıkta tabak, kâse, bardak ya da sürahi yoktu. Sadece çorba için büyük süngerler vardı.
 
Hepimiz Türk usulü yumuşak minderlere oturduk. Önce bize bir karış eninde, sağ omzu örten altın işlemeli peçeteler dağıttılar. Sonra yemekler gelmeye başladı. Yemekler çok çeşitli, ancak miktarları azdı. Getirildikleri kadar hızlı biçimde geri götürülüyorlardı. Kaşıklarımızı batıracak kadar bile vaktimiz olmuyordu. Baş ve işaret parmaklarımız arasında bir parça ekmek tutarken, yaprak sarmalarını kaşıklarımıza alıyorduk.”

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler