Yörüklerin Kültürel Lezzeti: Gömbe Tepsi Kebabı

Yörüklerin Kültürel Lezzeti: Gömbe Tepsi Kebabı

Kaş ilçesindeki Gömbe Yaylası'ndaki evlerin ve restoranların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Gömbe...

Yörüklerin Kültürel Lezzeti: Gömbe Tepsi Kebabı
Antalya'nın gözde turistik merkezlerinden Kaş'ta denizden bin 200 metre yükseklikteki Gömbe Yaylası'nda Yörüklerin bir asırlık lezzeti olan Gömbe tepsi kebabı, ilçeyi ziyaret edenlerin beğenisini topluyor.
 
Antalya'nın gözde turistik merkezlerinden Kaş'ta denizden bin 200 metre yükseklikteki  Gömbe Yaylası'nda Yörüklerin bir asırlık lezzeti olan  Gömbe tepsi kebabı, ilçeyi ziyaret edenlerin beğenisini topluyor.
 
Kaş ilçesindeki  Gömbe Yaylası'ndaki evlerin ve restoranların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan  Gömbe tepsi kebabının lezzeti, sedir, çam ve ardıç ağaçlarıyla kaplı dağlarda kekikle beslenen oğlaklardan kaynaklanıyor. Sadece bölgede yetişen oğlakların ön ayakları ve kaburga kemiklerinden yapılan kebap, ziyaretçilerin ve turistlerin ilgisini çekiyor.
 
"Kaş'ta gastronomi turizmini çok önemsiyoruz"
Kaş Belediye Başkanı  Halil Kocaer,  yaptığı yaptığı açıklamada,  Türkiye'nin en güzel ilçelerinden Kaş'ın güneş, kum ile deniz turizminin yanı sıra yayla ve gastronomi turizmiyle de ön plana çıktığını söyledi.
 
Gömbe Yaylası'nın bu bakımdan önemli olduğuna dikkati çeken Kocaer, yaylaya gitmenin nedenlerinden birisinin ünlü tepsi kebabı olduğunu ifade etti.
 
Gömbe tepsi kebabını tadan kişilerin en kısa sürede yeniden yaylaya gelmek istediğini dile getiren Kocaer, "Kaş'ta alternatif turizmleri geliştirmek adına gastronomi turizmini çok önemsiyoruz. Yöresel kebabımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Gelen misafirlere mutlaka tattırıyoruz." dedi.
 
Kaş'ta tatil seçeneğinin çok olduğuna dikkati çeken Kocaer, ziyaretçilerin kebabın ardından Sedir ormanlarından çıkan kaynak sularından içilebileceğini dile getirdi.
 
Süt oğlakların ön ayak ve kaburgasından yapılıyor
Gömbe tepsi kebabı ustası Ümit Kale, kebabın lezzetinin sırrının yaylada otlayan oğlaklar olduğunu kaydetti.
Kebabın, yaylalarda beslenen bir yaşına basan süt oğlaklarının ön ayakları ve kaburga kemiklerinden yapıldığına dikkati çeken Kale, "Oğlaklar dağlarda kekikle beslendiği için bölgede 'kekik kokulu et' diye adlandırılıyor. Oğlak etini taş fırında ortalama bir saat 45 dakika pişiriyoruz. Et çok yumuşak bir hal alıyor." dedi.
 
Kale, yaylanın  Antalya şehir merkezine yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta olduğunu belirterek, kebabı yemek için kent merkezinden her hafta gelen müşterileri olduğunu vurguladı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler