Hamsi Tezgahta 15 Lira

Hamsi Tezgahta 15 Lira

Bartın'ın Amasra ilçesinde yaklaşık 20 yıldır balıkçılık yapan Necmettin Yılmaz, yaptığı açıklamada, av yasağının...

Hamsi Tezgahta 15 Lira
Av yasağının sona ermesiyle "Vira Bismillah" diyerek tekneleriyle denize açılan balıkçılar umduğunu bulamayınca hamsinin kilogramı tezgahta 15 lira oldu.
 
Av yasağının sona ermesiyle "Vira Bismillah" diyerek tekneleriyle denize açılan balıkçılar umduğunu bulamadı.
Bartın'ın Amasra ilçesinde yaklaşık 20 yıldır balıkçılık yapan Necmettin Yılmaz, yaptığı açıklamada, av yasağının sona ermesiyle trol ve gırgırla istavrit, barbun, palamut, mezgit avlandığını ve teknelerin de sayılı kasalarla dönebildiğini söyledi.
 
Balıkçı teknelerinin ilk kez az da olsa hamsiyle kıyıya yanaştığını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:
"Denize açılan balıkçılar maalesef tüm çeşitlerde sayılı kasalarla dönebiliyor. Denizden şu anda en fazla istavrit ve mezgit alınabilse de o da sınırlı sayıda oluyor. Balıkçılarımız dün gece ilk kez hamsi de avladılar. 
 
20-25 kasa avlanabilen hamsi, ilçede tezgahlarda yerini almış oldu. Tabii balığın az olması fiyatları da etkiliyor. Şu anda hamsinin kilogramını 15 liradan satıyoruz. İlerleyen günlerde balığın bollaşmasıyla fiyatların da düşmesini bekliyoruz."
 
"Karadenizli olarak hamsiden vazgeçmemiz mümkün değil"
Yılmaz, mezgitin 15, istavritin 7,5, uskumrunun 15, çupra ve levreğin kilogramının da 30 liradan satıldığını dile getirdi.
 
Vatandaşlardan Selahattin Çotuk da hamsiyi özlediklerini ve fiyatının yüksek olmasına rağmen aldıklarını vurgulayarak, "Karadenizli olarak hamsiden vazgeçmemiz mümkün değil. Hamsi, bizim olmazsa olmazımız. 
 
Tadımlık da olsa aldık. İnşallah yakın zamanda bollaşır ve biz de bol bol yeriz." diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler