Karışık Turşu Tarifi

Karışık Turşu Tarifi

Turşunun tarihi M.Ö. 2400 yıllarına uzanıyor. Tüm dünyanın sevdiği bir lezzet turşu... Malzemenin tümünü yıkayıp süzdürün. Salatalıktan ve yeşil biberleri birkaç yerinden iğneleyin...

Karışık Turşu Tarifi "5 kişilik"
Karışık Turşu Tarifinin Malzemeleri:
 
*   750 gr. küçük salatalık
*   150 gr. yeşil biber
*   200 gr. havuç (dışı kazınmış)
*   200 gr. şalgam
*   200 gr pancar
*   150 gr. taze fasulye
*   1 bağ maydanoz
*   1 bağ dereotu
*   1/2 bağ semizotu (temizlenip, yıkanmış)
*   300 gr. ıspanak kökü (temizlenip, yıkanmış)
*   500 ml. üzüm sirkesi (2 su bardağı)
*   90 ml. zeytinyağı (6 çorba kş.)
 
Osmanlı ve Türk mutfağında turşu çok önemliydi. Anadolu mutfağında mevsiminde çeşit çeşit nefis tursular kurulurdu. geleneksel Türk mutfağındaki kıtır kıtır turşu tarifleri'mizden olan Karışık Turşu Tarifinin Yapılışı :
 
Malzemenin tümünü yıkayıp süzdürün. Salatalıktan ve yeşil biberleri birkaç yerinden iğneleyin.
Havuçları gövdeden kopmayacak biçimde uzunlamasına dörde ayırın.
Şalgam ve pancarları, kabuklarını soyup gerekiyorsa ikiye ya da üçe bölün.
Taze fasulyelerin iki ucunu ve kenarlarını alın.
 
Tencerede su kaynatıp turşuluk malzeme nin tümünü içine atın.
İki taşım kaynatarak tencereden alın.
Süzgece aktarıp, üzerlerine fazla ezmeyecek bir kaba koyun ve 24 saat bu durumda bırakın.
Kavanozu yarısına kadar üzüm sirkesiyle doldurun.
 
Turşuluk malzemeyi karışık olarak kavanoza yerleştirin.
Temiz  bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın.
Üzerini iki parmak kalacak kadar zeytinyağı ekleyip, kavanozun kapağını sıkıca kapat ın.
Turşuyu bir hafta bekletip istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Karışık Turşu Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz...
 
Geçtiğimiz günlerde turşu ihracatımızın bu müthiş başarısını okurken ben de pek memnun oldum. Çünkü turşu konusunda gerçekten yetenekli milletiz. Hazır turşular, asırlık turşucular, yeni turşular, günlük turşular! Osmanlı’dan günümüze uzanan müthiş bir turşu geleneği… Yaptığımız onlarca malzeme ile hazırlanan turşuların bence hepsi birbirinden lezzetli. Turşumuzun bu başarısı ile mutlu olurken aynı zamanda da 14 Kasım’ın “Dünya Turşu Günü” ilan edildiğini öğrendim. Tüm dünyada uzun zamandır kutlanıyormuş. 
 
Geleneksel Türk Mutfağında Bazılarınız turşuyu sadece bu coğrafyaya özgü sanabilir. Ve fena halde yanılır. Turşu, tüm dünyada sevilen ve yapılan bir lezzet. Baksanıza kutlamalar yapılıyor. Hatta bazı turşu cinsleri misal Meksika’nın Jalepeno’su sınırlarını da aşmış popülaritesi yüksek turşulardır. Anlayacağınız turşunun mevsimi olmadığı gibi ülkesi de yok. 
 
Turşunun tarihi M.Ö. 2400 yıllarına uzanıyor. Tüm dünyanın sevdiği bir lezzet turşu. Türk tipi turşulara olan bu talep işte bu yüzden daha da önemli. 
 
Fatih Sultan Mehmet enginar turşusu, hıyar turşusu, kapari turşusu, şalgam turşusu, üzüm turşusu, limon turşusu, kiraz turşusu, lahana turşularını severmiş. XIV. yüzyılda yazılmış Tabiat-name isimli kitapta birçok turşunun yapıldığı görülmekte. Osmanlı mutfağının demirbaşı olan turşu eskiden de günümüzde de müthiş bir çeşitliliğe sahip; yeşil erikten, sarı kiraza, karpuzdan, üzüme kadar yüzlerce malzeme ile hazırlıyoruz. En iyi turşuların memleketi olan Anadolu topraklarının turşusunun uluslararası arenada olması hak ettiği bir durum.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Emre Ak
    9/23/2018

    Bir turşu canavarı olarak anneme tarifi gösterdim olunca yicez bakalım :)

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler