Etli Kuru Fasulye Tarifi

Etli Kuru Fasulye Tarifi

"Kuru Fasulye Amerika'dan Geldi" Mutfak Kültürü. Kuru Fasulyenin Tarihi...Kuru fasulye bir kapta bir saat haşlanır. Ayrı bir kapta kuşbaşı doğranmış kuzu eti ve soğan kavrulup...

Etli Kuru Fasulye Tarifi
Etli Kuru Fasulye Tarifinin Malzemeleri : 
 
*      3 Su Bardağı Kuru Fasulye 
*      500 Gr Kuzu Eti 
*      1 Tane Kuru Soğan 
*      2 Yemek Kaşığı Salça 
*      2 Yemek Kaşığı Kırmızı Toz Biber 
*      5 Bardak Su 
*      1 Tatlı Kaşığı Tuz 
*      Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ 
 
Etli Kuru Fasulye 'nin Hazırlanış Tarifi :
Kuru fasulye bir kapta bir saat haşlanır.
Ayrı bir kapta kuşbaşı doğranmış kuzu eti ve soğan kavrulup üzerine salça, kırmızı toz biber su ve tuz koyulur. 
Sıvı yağ ve fasulyelerde ilave edilerek kaynamaya bırakılır. 
 
Etli Kuru Fasulye Tarifinin Servisi :
Yemek sıcak olarak servise sunulur.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tüm Püf Noktalarıyla / Etli Kuru Fasulye Tarifi / Güveçte Kuru Fasulye” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
"Kuru Fasulye Amerika'dan Geldi" Kuru Fasulyenin Tarihi Nedir?
Mutfak Kültürü Araştırmacısı Gazeteci Yazar Nedim Atilla, kuru fasulyenin Türklerin milli yemeği olmadığını, Anadolu'nun Amerika'dan gelen kuru fasulyeyle 1500'lü yıllarda tanıştığını söyledi.
 
Nedim Atilla Yaptığı açıklamada, kuru fasulyeye benzeyen yabani bir bakla bitkisinin Karaman civarında yetiştiğini, bakla ve fasulyenin akraba olmasına karşın kuru fasulyenin ana vatanının Amerika olduğunu belirtti.
 
Türklerin milli yemeğinin kuru fasulye olamayacağını ifade eden Atilla, şunları söyledi:
Türklerin en sevdiği yemek kuru fasulyedir diyebiliriz ama Türklerin milli yemeğidir diyemeyiz. Amerika'dan gelen kuru fasulye Avrupa'da yaygınlaştıktan sonra Anadolu'ya gelmiştir. Tarımı en uygun yer de o zaman Osmanlı idaresinde olan Balkanlar. Kuru fasulye yağmuru bol, ormanı geniş toprak ister.
 
Rize gibi alanlar kuru fasulyenin yetişmesi için çok elverişlidir. Anadolu toprakları da ilk kez 1500'lü yıllarda kuru fasulyeyle tanışmıştır. Kanuni Sultan Süleyman belki kuru fasulye yememiştir ama dönemin Budin Beylerbeyi kuru fasulyenin tadına bakmış olabilir diye düşünüyoruz."

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler