Göce Köftesi (Göce Köttüsü)

Göce Köftesi (Göce Köttüsü)

Düğü ile göce sıcak su ile ıslatılır. Tuz ve nâne eklenip bir müddet dinlendirilir. Un, yumurta ve rendelenmiş...

 
Göce Köftesi ( Göce Köttüsü ) - Afyonkarahisar
 
Göce Köftesi ( Göce Köttüsü ) Malzemeleri: 
 
*   1 Su Bardağı Düğü 
*   1 Su Bardağı Göce 
*   1 Adet Büyük Boy Soğan 
*   2 Yemek Kaşığı Tereyağı 
*   1 Yumurta 
*   2 Yemek Kaşığı Un 
*   1 Yemek Kaşığı Kuru Nâne 
*   1 Tatlı Kaşığı Tuz 
*   Sıcak Su 
 
Göce Köftesi ( Göce Köttüsü ) 'nüSosu için: 
*   1 su bardağı süzme yoğurt 
*   2 diş sarımsak 
*   1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
*   1 adet rendelenmiş domates 
 
Göce Köftesi ( Göce Köttüsü )'ün Hazırlanış Tarifi :
Düğü ile göce sıcak su ile ıslatılır. Tuz ve nâne eklenip bir müddet dinlendirilir. Un, yumurta ve rendelenmiş soğan ilave edilip özleşene kadar yoğrulur. Avuç içinde bilye büyüklüğünde köfteler yapılır ve ortasına parmakla hafifçe bastırılarak düğme şekli verilir. 
 
Köfteler kaynar suda haşlanır. Piştikten sonra köfteler süzülerek, servis tabaklarına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir. En üste ise rendelenmiş domates, kırmızı pul biber ve tereyağı ile yapılan sos dökülerek servis yapılır. 
 
Göce Köftesi ( Göce Köttüsü ) Hakkında Not: 
"Göce"ni yapımı şöyledir: Buğday ayıklanıp yıkanır ve dövülerek kabukları ayrılır. Kabuğu ayrılmış buğdaylar değirmende çektirilir ve elenir. Elendikten sonra altta kalan daha ince kısım göce dolmasında ve köftesinde iri kısım ise göce tarhanası ve keşkek yapımında kullanılır. Göce köftesine yöresel dilde "Göce Köttüsü" denilir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler