Şalgam ve Havuç Aşı Tarifi

Şalgam ve Havuç Aşı Tarifi

Yine de, yan ürün olarak olsa da, 15.yüzyıl Osmanlı Mutfağında: Osmanlı Saray Mutfağında, Sebzeli Yemeklerlerden Şalgam ve Havuç Aşının Malzemeleri ve Yapılış Tarifi...

Türkler için yüzyıllar boyunca et ana besin maddesi. Yine de, yan ürün olarak olsa da, 15.yüzyıl Osmanlı Mutfağında sayılabilecek sebzeler vardı: patlıcan, ıspanak, lahana, şalgam, pazı, taze bakla, havuç, hıyar… Şimdi bunlardan Şalgam ve Havuz aşı tarfini sizler için hazırladık.

Şalgam ve Havuç Aşı Tarifi
5 kişilik Şalgam ve Havuç Aşı Tarifi'nin Malzemeleri:
 
*   600 gr. şalgam
*   500 gr. havuç
*   150 gr. tereyağı ( 10 çorba kş.)
*   200 gr. soğan (inçe kıyılmış) (2 orta boy)
*   300 gr. kıyma
*   1 çorba kş. domates salçası
*   tuz
*   taze çekilmiş karabiber
*   1 çorba kş. Toz şeker.
 
Şalgam ve Havuç AşınıYapılış Tarifi
Şalgam ve havuçları yıkayıp, kabuklarını soyun.
Halka biçimimle ince ince dilimleyip bir tencereye boşaltın.
Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun .
Soğanlar pembeleşince kıymayı, domates salçasını, tuzu ve biberi ekleyip karıştırın.
 
1 taşım kaynatıp, ateşten alın.
Tavadaki malzemeyi. tenceredeki şalgam ve havuçların üzerine boşaltın Üzerlerini kapatacak kadar et suyu ekleyip, bir taşım daha  kaynatın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın.
Yaklaşık 30 dakika pişirerek ateşten alın
Şalgam ve havuç aşını tabaklara aktarın, sıcak olarak servis yapın.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Şalgam ve Havuç Aşı” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler