Zeytinyağlı Parmak Yaprak Sarması Tarifi

Zeytinyağlı Parmak Yaprak Sarması Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağında 15. yüzyılda İstanbul’un fethi ile başlayan bir süreç içinde 19. yüzyıl sonlarına kadar gelişen Osmanlı Saray Mutfak Kültürü geleneğinde kuzu ve koyun..

Geleneksel Türk Mutfağında 15. yüzyılda İstanbul’un fethi ile başlayan bir süreç içinde 19. yüzyıl sonlarına kadar gelişen Osmanlı Saray Mutfak Kültürü geleneğinde kuzu ve koyun etiyle hazırlanan kebap, yahni, külbastı, kızartma ve köfteler, pirinç pilavının envai çeşitleri, tahıl ve baklagillere dayanan et suyu ile pişirilmiş çorbalar, yaş ve kuru meyveler ile hazırlanmış hoşaf, şerbet, şurup, reçel, çevirmeler, börek çeşitleri, etli dolmalar, sebzeler ile hazırlanan bazı tencere yemekleri, tavuk ve balık ile hazırlanan kebap, yahni ve külbastılar,- helva çeşitleri, sütlü tatlılar, baklava, güllaç ve kadayıfları görürüz.

 
Zeytinyağlı Parmak Yaprak Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Parmak Yaprak Sarması Tarifi' nin Malzemeleri : 
 
*      2 Su Bardağı Pirinç 
*      1 Demet Maydanoz 
*      1 Demet Taze Soğan Yaprağı 
*      1 Yemek Kaşığı Salça 
*      1 Su Bardağı Zeytinyağı 
*      1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber, 
*      Karabiber, 
*      Tuz, 
*      Kimyon 
*      1 Kilo Asma Yaprağı 
 
Zeytinyağlı Parmak Yaprak Sarması Tarifi' nin Hazırlanışı :
Bir tencerede zeytinyağı ve pirinç biraz kavrulur. İçine salça, kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilir.
Sonra taze soğan yaprağı ve maydanoz koyulur. 
 
Önceden haşlanmış olan asma yapraklarının içine bu harçtan koyularak tek tek sarılır ve tencereye dizilir.
Yeterince su koyularak kısık ateşte kaynamaya bırakılır. 
 
Zeytinyağlı Parmak Yaprak Sarması Tarifi' nin Servisi :
Yemek ılık yada soğuk olarak servise sunulur. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Zeytinyağlı Parmak Yaprak Sarması” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Zeytinyağı Ve Zeytinyağının Kullanımı 
Beslenme insan sağlığını koruyarak yaşamın devamını sağlamak amacıyla tüketilen besinlerin türleri ve hazırlanış şekilleri, örf, adet ve geleneklere dayalı bir uygulamadır. Bu nedenle beslenme düzeni yada beslenme alışkanlığı bir millet yada ulusun yemek kültürü olarak isimlendirilmektedir.
 
Yemek kültürü içerisinde temelde hangi besinlerin tüketildiğini, toplumun yaşadığı yerin coğrafi konumunu ve iklimi, üretimi, taşımacılık gibi faktörleri belirlerken; ekonomik ve teknolojik gelişmeler, diğer toplumlardan etkilenmeler, göçler, hızlı kentleşme, kitle iletişim araçları gibi faktörlerde toplumun beslenme alışkanlıklarına dolayısıyla beslenme kültürüne etki etmektedir...

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler