İşkembe Dolması - Batman

İşkembe Dolması - Batman

Batman Mutfağı Nedir? Güneydoğu'ya has lezzetli yemeklerin tümü Batman'da pişirilmekte ve çok nezih ortamlarda misafirlere ikram edilmektedir. Temel besin kaynaklarını oluşturan..

Batman Mutfağı Nedir?
Güneydoğu'ya has lezzetli yemeklerin tümü Batman'da pişirilmekte ve çok nezih ortamlarda misafirlere ikram edilmektedir. Temel besin kaynaklarını oluşturan et ve süt ürünleri ile hamur işlerinden oluşan yemekler, özellik arz etmektedir.
 
Bol yağlı et yemekleri yapımında, içli köfteler, taze ve kurutulmuş sumaklı dolmalar, bumbar ve bağırsak dolmaları, sam börekler ve çok yaygın olan çiğ köfte ile birlikte yöreye özgü çamurdan yapılan tandırlarda pişirilen tandır ekmeği, perde pilav, mercimek ve yayla çorbaları Batman mutfağının başlıca yemekleri arasında yer alır.
 
İşkembe Dolması  - Batman
İşkembe Dolması' nıMalzemeleri: 
*   1 Kuzu İşkembesi 
*   1 Kuzu Bağırsak 
*   1 Limon 
 
İşkembe Dolması' nıİç Malzemeleri: 
*   1 Kg. Kuzu Kuşbaşı 
*   ½ Kg. Pirinç 
*   1-2 Yemek Kaşığı Kuru Nane 
*   Tuz 
*   Kırmızıbiber 
*   Karabiber 
 
İşkembe Dolması' nda Kullanılacak yağ Hazırlanışı: 
İşkembeler temizlenip iyice yıkanır.1 tane limon suyuyla iyice karıştırılıp ½ saat dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılıp kenarları dikilerek küçük kesecikler yapılır. 
 
İşkembe Dolması' nıİç Malzemeleri: 
Kuşbaşı et küçük küçük sotelenir, yıkanır (pirinçle birlikte). Üstüne tuz, nane, yağ ve baharatları ilave edilir. 
 
Karıştırılır. Hazırlanan iç malzeme küçük keseciklere ve bağırsakların içine çok olmayacak şekilde doldurulup ağızları tekrar dikilerek kapatılır. Tencerenin içine konularak üstüne bol su, tuz ilavesiyle ağır ağır pişirilir.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “İşkembe Dolması” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Et Yemekleri

Türk mutfağındaki et yemeklerinin çoğu kebaplar, köfteler ve sulu et yemekleri türündeki yemeklerdir.
 
Türk mutfağında etler başlıca 4 değişik yöntemle hazırlanır:


- Odun veya kömür ateşi üzerinde Izgara yöntemi (Kebaplar, ızgara köfteler)

- Kızartma yöntemi (Kavurmalar, kızartma köfteler)

- Fırın yöntemi (Güveçler)

- Tencere yöntemi (tencere içinde kapalı olarak pişen et yemekleri)


 
Kebaplar, genellikle lokantalarda yenen ve ızgara yöntemiyle hazırlanan yemeklerdir. Kebaplar arasında döner kebap ve türevi İskender kebabı, Adana kebabı, Şiş kebabı, Urfa kebabı en sevilen kebaplar arasındadır.


 
Köfteler kıymanın, ekmek içi, soğan ve çeşitli baharatlarla yoğrularak pişirilmesi yoluyla yapılan yemeklerdir. Izgara, fırınlama, kızartma veya sulu yemek olarak yapılabilir. İnegöl Köftesi ve Sultanahmet Köftesi yurt çapında en çok sevilen köfteler arasındadır.

Sulu et yemekleri arasında Güveç, Kağıt Kebabı ve çeşitli Türlü ve Yahniler sayılabilir. Ayrıca Türk mutfağında çok sayıda balık, tavuk ve sakatat yemekleri mevcuttur.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Kiraz Menilin
    9/18/2018

    ISTE BU COK GUZEL :) HIMMMMM

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler