Göveç Tarifi

Göveç Tarifi

Denizli Mutfağından Buldan yemek kültüründe Göveç'e Az sıvı yağda et ve soğan kavrulur. Sonra biber ve diğer malzemeler eklenir. Üzerine tereyağı...

Göveç Tarifi "Denizli"
Göveç Tarifi 'nin Malzemeleri: 
 
*      1 Kg. Koldan Et 
*      2 Adet Sivri Biber 
*      2 Adet Soğan 
*      2 Diş Sarımsak 
*      3 Adet Domates 
*      1 Yemek Kaşığı Biber Salçası 
*      1 Yemek Kaşığı Tereyağı 
*      Yeteri Kadar Tuz, 
*      Karabiber, 
*      Kekik, 
*      Sıvıyağ 
 

Göveç Tarifi' nin Hazırlanışı:
Az sıvı yağda et ve soğan kavrulur.
Sonra biber ve diğer malzemeler eklenir.
Üzerine tereyağı eklenir.
Toprak tencereye aktarıldıktan sonra bir bardak su ilave edilerek üzeri folyo ile kapatılır. 
200 derece fırında 1 saat pişirilir.
Ciğerli bulgur pilavı veya isteğe göre cacık ya da salata ile servis yapılır.
 
Göveç Tarifi 'nin  Servisi:
Sıcak olarak servis yapılır.
 
Denizli Mutfağından Buldan yemek kültürü;
Buldan yemek kültürü de bu kültürün bir parçası  olarak  yine  beraber  hazırlamayı ve beraber yemeyi içeren bir ikramlar manzumesidir. Temelde yörede yetiştirilen meyve ve sebzelerin kullanıldığı Buldan yemeklerinde, Türk Yemek Kültürünün temelini oluşturan etin tek başına yemek olarak fazla değerlendirilmediği görülür. Burada bölgenin zayıf ekonomik yapısı ve hayvancılığın yaygın olarak yapılmamasının etkisi olmalıdır. Bununla beraber yemeklerde et kullanımı mevcut olup, toplu  yemeklerde et  verilmesi bir zenginlik belirtisi  olarak görülmektedir.
 
Günümüzde Buldan ve köylerinde daha önceden yapılan yemeklerden bazıları unutulmaya yüz tutmuş hatta unutulmuştur. Hatırlanan bazı eski yemekler de gerek meşakkatli hazırlama teknikleri ve gerekse hazırlamada fazla yağ kullanımından dolayı tercih edilmez olmuşlardır. Örneğin hemen hemen her yerde bilinen ve yapımında et kullanılan pekmezli kabak tatlısı artık pişirilmiş olsa dahi belki tüketeni olmayacak bir tatlı çeşididir. Yine hazırlanması meşakkatli olan patlıcan dolması, karnı yarık, imam bayıldı gibi yemekler de toplu yemeklerde yapılmaktan kaçınılan ancak evlerde yapılan yemekler halini almış haldedir.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Göveç Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Emine Yegen
    9/18/2018

    kocama yapacagim aksama, FIRINA VERDIM SIMDI :))

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler