Görüntüsüyle Kalbinizi Çalacak Şifa Küpü

Görüntüsüyle Kalbinizi Çalacak Şifa Küpü

Ejder meyvesi 300gr ve 1 kg arasında Değişen Meyveler Tanesini Yurt dışında yüksek fiyatlarda Alıcı bulduğunu

Görüntüsüyle Kalbinizi Çalacak Şifa Küpü: Ejder Meyvesi (Pitaya)
Gazipaşa - beyrebucak Mahallesi - Mehmet Yüksel
Ejder meyvesi ( pitaya ) olatakta bilinen Ana vatanı Asya ve Güney Amarika dır Tropikal bir Meyve olup ik üretim yeri viyetnamda üretimi yapılan Ejder meyvesi zamanla Tüm dünyada yayılmış tır  şifa deposu meyve  Topraktan Tabağa Son Dönemlerde Türkiye'de Üretimi Yapılan meyve Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde üretimini yapan Mehmet Yüksel Üretimine 3 yıl önce Basladıklarını ve üretim ve hasat Gelirinden mutlu olduklarını Dile Getirdi.
 
Ejder meyvesi 300gr ve 1 kg arasında Değişen Meyveler Tanesini Yurt dışında yüksek fiyatlarda Alıcı bulduğunu Gazipaşa da ise Adet Fiyatı 10 TL ve 15tl fiyattan Alıcı satıyoruz Ama Halkımızdan bir Talep var Meyveler oluşmadan siparişlerimiz nerdeyse Doluyor diyen yüksel 2016 yılında 1 dönüm lük Alandan 6bin Meyve Aldıklarını ve Buda bize iyi Bir gelir kaynağı Oldu dedi.
 
Ejder meyvesi nedir? 
Pitaya kırmızı ve beyaz renkli olmak üzere iki türü vardır. Pitayayı kırmızı ve beyaz olarak iki ayıran renk özelliği meyvenin dış renginden değil, içinin renginden gelir. Yani meyve kesildiğinde içi kırmızı veya beyaz olabilmektedir.
 
Ejder meyvesinin küçük, kivi çekirdeklerine benzeyen çekirdekleri olur. Bu çekirdekler yenebilmektedir. Yerken ayırılması gerekmez. Meyvenin iç bölümü çiğ olarak yenebilmektedir. Ağırlığı 300 gramla 1 kilo arasında değişen meyve şarap ve meyve sularının yapımında da kullanılır. Ayrıca diğer içeceklerin tatlandırılması için de tercih edilen bir meyvedir.
 
Ejder meyvesinin (Pitaya) Faydaları
 
Pitaya faydaları nın duyulması ile son dönemlerin popüler meyvelerinden biri olmuştur. Birçok ciddi hastalığa karşı vücudu koruyan pitaya aynı zamanda var olan hastalıkların iyileşmesine de yardımcı bir meyvedir. Tansiyondan kap hastalıklarına, yaraların iyileşmesine, diyabete, kemikleri güçlendirmesine, solunum hastalıklarından kan basıncının düzenlenmesine kadar birçok hastalık üzerinde iyileştirici ve koruyucu etki göstermesi pitaya faydaları arasında yer alır. Pitaya faydaları maddeler halinde sıralanacak olursa:
 
Bol besin ve mineral içeren pitaya gözleri güçlendirir.
Yüksek tansiyonu önler.
B1, B2, B3 ve demir açısından zengindir.
Kalp hastalıklarına karşı korur.
Vücuttaki yarık ve morlukların hızlı iyilemesini sağlar.
Akciğer, ince bağırsak ve böbrek hastalıklarının iyileşmesi ejder meyvesinin faydaları arasındadır.
Solunum rahatsızlıklarına iyi gelir.
Sağlıklı doku ve kan oluşumuna yardımcıdır.
Vücudun nem dengesinin düzenlenmesine katkı sağlar.
Tip 2 diyabete en iyi gelen meyvelerdendir.
Kan basıncını düzenler.
Kansere karşı korur.
ejder meyvesi nedir
Yumurtalık ve rahim rahatsızlıklarına iyi gelir.
Bağışıklık sistemini güçlendirmesi pitaya faydaları arasındadır.
Güçlü afrodizyak besinlerden biridir ve cinsel gücü arttırır.
Dişleri güçlendirir.
Pitaya meyvesi magnezyum, potasyum, kalsiyum ve C vitamini yönünden çok zengindir.
Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
Ejder meyvesi faydaları arasında kemikleri ve iskelet sistemini güçlendirmesi de yer alır.
Çözülebilir lif yönünden çok zengindir ve güçlü bir antioksidandır.
Ejder Meyvesi Nasıl Yenir?
Kültürümüze henüz yabancı olan pitaya farklı görüntüsü ile ilk başta akla ejder meyvesi nasıl yenir sorusunu getiriyor. Ejder meyvesi çiğ olarak yenebilir. Pitaya’yı yemek için keserek etli yüzeyinin çıkarılması gerekir. Ejder meyvesinin kesilmiş hali çekirdeklerindeki benzerlik nedeniyle kiviye benzetilir. Çıkarılan etli kısım çiğ tüketilebilir. Hafif tatlıdır ve düşük kalorilidir. Tatlı meyvelerle yenmesi tavsiye edilen meyve fındık tadı verir ve çıtırdır. Lipidler yönünden oldukça zengin bir meyvedir.
Pitaya meyvesi ayrıca şarap ve meyve sularının yapımında da kullanılır.
 
Ayrıca ejder meyvesi çiçekleri de yenebilir ve çiçeklerinden çay yapılabilir. Meyvenin kabuğu yenmez. Hatta kesinlikle yenmemelidir.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler