Rus Aşçılardan Türklere Pasta Dersi

Rus Aşçılardan Türklere Pasta Dersi

Türk Aşçılık Milli Takımı'nın önemli şefleri burada. Onun dışında Rusya'dan uluslararası şeflerimiz de bu kampa....

Rus Aşçılardan Türklere Pasta Dersi
AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde düzenlenen Gastro İncirliova 1. Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Kampı başladı. ülkede ilk kez kurulan kampta dünyaca ünlü Rus aşçılar, Türklere pasta yapmasını öğretiyor.
 
Gastro İncirliova 1. Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Kampı, İncirliova üç gün sürecek bir programla başladı. Dünyaca ünlü Rus aşçı Polly Kosheleva, Nina Terasova ve Türk Aşçılık Milli Takımı'nda yer alan önemli şeflerin de yer alacağı kursa, ülkenin çeşitli illerinden 64 kursiyer katıldı. 
 
üç gün sürecek aşçılık ve pastacılık kampında toplamda 36 ders uygulamalı olarak verilecek. Kurs sonunda kursa katılan kursiyerlere sertifikaları verilecek.
 
"Yoğun İlgi Gördü"
Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Emrah Köksal Sezgin, "İlkini gerçekleştirdiğimiz Gastro İncirliova 1. Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Kampımız yoğun bir ilgiyle başladı. 
 
Türk Aşçılık Milli Takımı'nın önemli şefleri burada. Onun dışında Rusya'dan uluslararası şeflerimiz de bu kampa katıldı. üç gün boyunca burada yoğun bir şekilde kampımız devam edecek. Günde 12, üç gün boyunca ise toplamda 36 eğitim yapılacak. 
 
Türkiye'de kamplı ve konaklamalı şekilde bu bir ilktir. İnşallah ilerleyen yıllarda bu etkinlik geliştirilerek devam edecektir. Bizim beklentimizin üstünde bir ilgiyle karşılaştık" dedi.
 
"İşin Önemini Şimdi Daha İyi Anladık"
İncirliova Belediye Başkanı MHP'li Gürşat Kale, "Yaptığımız işin çok önemli bir iş olduğunu şimdi daha iyi anlamış olduk. İnşallah İncirliova'da daha güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Programa katıldığı için memnun olduğunu söyleyen Rus aşçı Polly Kosheleva ise, "Bu yapılan etkinliği uluslararası boyuta taşıyacağım için sevinçliyim. 
Rusya'da bu şekilde aşçılık kursları oluyor ama buradaki gibi kamp havasında olmuyor. Buradaki kampla kurs daha da resmi oluyor. Burada kendimi daha rahat hissediyorum. Daha öncede uluslararası kurslara, İspanya ve Letonya gibi ülkelerde katıldım" diye konuştu.
 
Bebekleriyle Birlikte Kampa Katıldılar
Bursa'da yaşayan arkeolog Hande özata ve fizyoterapist Mustafa özata ise 52 günlük bebeklerini de yanlarına alarak kursa katıldı. Mustafa özata, "Bursa'dan buraya eşimle birlikte geldim. 
 
çocuğumuzda 52 gün önce dünyaya geldi onu da alarak kampa katıldık. Eşimde burada pastacılığı öğrendikten sonra meslek değiştirerek bu işi yapacak. Eğitim için buradayız. Zaten küçük çapta yapıyorduk artık tam anlamıyla yapmaya başlayacağız" dedi.
 
Mustafa özata'nın eşi arkeolog Hande özata ise, "Ben kendimi biraz daha geliştirebilmek için buradaki kursa katıldım. Uluslararası bir organizasyona katılmaktan son derece mutluyum. Mesleğimi de bıraktım artık sadece pastacılık yapacağım. Mesleğimin yanında zaten zaman zaman yapıyordum" diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler