Rize'de Pide Festival'inde 3 Bin Pide 3 Dakikada Tükendi

Rize'de Pide Festival'inde 3 Bin Pide 3 Dakikada Tükendi

Futbol sahasında düzenlenen festivale, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AKP Rize Milletvekili Hasan Karal,...

Rize'de Pide Festival'inde 3 Bin Pide 3 Dakikada Tükendi
Rize'nin pidesi ile ünlü Derepazarı İlçesi'nde bu yıl ilk kez 'Pide ve Turizm' Festivali düzenlendi. Alanda kurulan fırında ustaların pişirdiği 3 bin pideler 3 dakikada tükendi.
 
Derepazarı İlçe Futbol sahasında düzenlenen festivale, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AKP Rize Milletvekili Hasan Karal, Derepazarı Kaymakamı Selçuk Köksal, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı ile yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Festival alanında ustaların kendilerine özgü hazırlıdakları çeşitli pideler fırınlarda pişirildi. Yurttaşlar da pide yapımını ilgiyle izledi. Pişirilen pideler masa üzerine servis edildi, Vali, milletvekili ve belediye başkanı ile protokol üyeleri pidelerin tadına baktı. 
 
Ardından pişirilen pideler festivale katılanlara dağıtıldı. Pide almak için yurttaşlar birbiriyle yarıştı. 3 bin pidenin 3 dakikada tüketildiği festivalde renkli görüntüler yaşandı. Davetliler, pidelerin oldukça lezzetli olduğunu belirtti. AKP Rize Milletvekili Hasan Karal, Derepazarı pidesinin çok meşhur olduğunu belirterek ilçede bu işin lezzet geleneği haline dönüştüğünü söyledi. Karal, "Ben çok sık yiyemiyorum ama özellikle kilo durumu müsait olanlara tavsiye ederiz" dedi.
 
Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül'de pidesi ile ünlü ilçelerinin festivalle tanıtılmasını hedeflediklerini söyledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın konser verdiği festivalde yöre sanatçıları sahne aldı. Yurttaşlar kemençe eşliğinde uzun süre horon oynadı. Festival konserlerle sona erdi.
 
Osmanlı Saray Mutfağı, Yöresel Mutfaklar, Osmanlı ve Türk Mutfağında pidelerin yeri ve önemi kelimelerle anlatılamaz. Osmanlı Yemek Kültüründe mutlaka her mahallede bir fırın vardı ve evlerde hazırlanan içler fırınlara gönderilirdi. Ayni zamanda Geleneksel Türk Mutfağında pideler törensel yemeklerden biridir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler