Kalamar Festivali

Kalamar Festivali

Bozcaada’da 29-30 Eylül - 1 Ekim tarihlerinde ilki gerçekleştirilecek. “Bozcaada Kalamar

Bozcaada’yı Heyecanlandıran Festival: “Kalamar Festivali”
Bozcaada eylül sonunda yeni bir festivalle tanışıyor. Şimdiden heyecan uyandıran “Bozcaada Kalamar Festivali” adadaki geçim kaynaklarından biri olan kalamarın yolculuğunu misafirlere tanıtmayı hedeflerken, adanın sakin dönemindeki güzelliğini de ziyaretçilere göstermeyi amaçlıyor.
 
Bozcaada’da 29-30 Eylül - 1 Ekim tarihlerinde ilki gerçekleştirilecek. “Bozcaada Kalamar Festivali”nin ayrıntıları için Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ve festivalin fikir babası Hüseyin Camcı ile görüştük. Teoman ve birçok ismin sahne alacağı, tekneler ile kalamar avı yarışmasının yapılacağı, su altı sergilerinin düzenleneceği festivalde workshoplar, doğa yürüyüşleri ve daha birçok etkinlik gerçekleşecek.
 
İki sene önce Bozcaada’da yapılan Kiteboard Avrupa Şampiyonası’nın da organizasyonunu üstlenen Hüseyin Camcı bu festivalin fikir babası. Camcı, gelenekselleşmesi hedeflenen bu proje için, “Derdimiz adada sezonu uzatmak. Uzun zamandır aklıma gelen bütün fikirlerde de bu doğrultuda hareket ediyoruz. Kalamar Festivali’nin ise bir hikâyesi var. O da şöyle: Adalıların en büyük gelir kaynağından ilki turizm, ikincisi bağcılık ve şarap, üçüncüsü de balık ve kalamar. Biz bunu nasıl daha değerli bir hale getirebiliriz, nasıl farklılaştırabiliriz diye yola çıktık. Proje böyle doğdu” diye anlatıyor.
 
Festivalde sadece kalamara endeksli bir planlama yapılmamış. “Salt bir kalamar organizasyonu değil de adanın diğer değerleri ile nasıl entegre edebiliriz, yani o tarihteki adanın huzurlu ve doğal hali ile nasıl birleştirebileceğimizi düşündük. İnsanlar genelde o adanın en kalabalık halini gördüğü için son yıllarda da bundan şikayet edilmeye başlandı. Biz biraz daha sakin ve kalamar mevsiminin başladığı ilk zamanlarda bunu yapmaya karar verdik. Böylece kalamar avı deneyimini de misafirler yaşayacak” diyor Hüseyin Camcı.
 
Festival Yıldızı Teoman
Festival içerisinde konserler de olacak. İlk gün Teoman’ın sahne alacağı festivalde ikinci gün sahne alacak isimler ise sır gibi saklanıyor.
Festivaldeki bir ilginç etkinlik de su altı sergisi olacak. Polente Burnu yakınlarındaki batık gemiye dalış ekipleriyle dalınacak ve ada fotoğraflarından oluşacak bir su altı sergisi gerçekleşecek.
 
Bozcaada’nın ressamlarından Cemil Onay ve uzun süredir adada yaşayan fotoğrafçı İlkay Muratoğlu ortak bir çalışma gerçekleştirilecekler. Adada çekilen klişe fotoğraf yerleri gezdirilecek ve turistlerce pek bilinmeyen fotoğraf yerleri misafirlerle paylaşılacak. Bu fotoğraf turu yapılırken atölyeler de düzenlenecek.
 
Festival’in mekanlarından biri de adanın son dönemdeki en iyi performans noktalarından biri olan Salhane olacak. Salhane’deki konserlerin yanısıra rüzgârın bol olduğu koylarda kitesurf yapılacak, ğitimler verilecek. Dopdolu bir program için titizlikle çalışan organizasyon ekibi, festival tarihlerinde adada olacak misafirlere pilates, yoga ve doğa yürüyüşleri deneyimleri yaşatacak.
 
Ana sponsoru Türk Telekom olan Bozcaada Kalamar Festivali hakkında Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da, “Projenin mimarlarından Hüseyin Camcı’nın dediği gibi, asıl amacımız sezonu biraz daha uzatabilmek. Ama bu insanlara dikta edecek bir festival değil, adanın değerlerini ortaya çıkartacak festival olması açısından önemli. 
 
Biz bu festivali sadece bu sene için değil geleneksel olması açısından düşünüyoruz” diyerek adanın sahipleneceği bir festival yaratmak istediklerini dile getiriyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler